Fruitige Paleo Ontbijtcake

Fruitige Paleo Ontbijtcake

Fruitige Paleo Ontbijtcake

Ziet dit er lekker uit, of ziet dit er lekker uit? Juist. Dat dacht ik ook! Een echt Paleo verwenontbijtje is dit. Lekker smeuïge cake, een frisse, fruitige smaak en het verwarmende van vanille en amandelen. Zo’n gerecht waar je echt eventjes voor moet gaan zitten om het op te eten, om te kunnen genieten van iedere hap.

Inspiratie

Toen Sjanett van Love FitFood postte dat zij zo’n soort gerechtje aan het maken was, vroeg al snel iemand of dat in hun nieuwe boek zou komen en voor ik het wist had ik voorgesteld om dan een Paleo variant te maken. Gewoon omdat het er zo lekker uit zag 😉

De laatste dagen (weken!) zijn Sjanett en ik namelijk volop aan het koken geweest voor het compleet vernieuwde FitFood Made Easy boek. Een heel erg gaaf project waarin Sjanett me constant inspireert met de smaakcombi’s die ze maakt, en met de leuke fotografie props die ze heeft. Het komt er eigenlijk op neer dat zij kookt en ik de foto’s maak, maar in de tussentijd helpen we elkaar en proeven we natuurlijk vanalles voor. Echt heel gezellig en gelukkig ook wel productief 😉

FitFood Made Easy!

Het leuke is dat je het FitFood Made Easy nu kunt bestellen. Ik heb ‘m al in huis en het is écht een heel mooi boek geworden. Super geschikt voor mensen die Paleo eten!

Anyway. Je zit je nu vast al af te vragen wanneer dat recept eens gaat komen 😉

Voorop staat dat alle credits voor het originele recept naar Sjanett van Love FitFood gaan. Dit is slechts mijn eigen versie erop.

Fruitige Paleo Ontbijtcake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 100g amandelmeel
  • 50g kokosrasp
  • ½ tl vanillepoeder
  • snuf zout
  • 1 rijpe banaan
  • 4 eieren
  • 150 ml amandelmelk (of kokosmelk)
  • 200g frambozen (diepvries)
  • 150g bramen (diepvries)
  • 4-6 el amandelschaafsel
  • kokosolie om in te vetten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet 4 ramekins in met wat kokosolie. Je kunt ook een kleine ovenschaal gebruiken.
  2. Roer amandelmeel, kokosrasp, vanille en zout door elkaar in een beslagkom.
  3. Pureer de banaan met de eieren en amandelmelk en schenk het mengsel door het meel in de beslagkom. Roer tot een dik beslag.
  4. Spatel de frambozen en bramen door het beslag en verdeel over de ramekins of de ovenschaal.
  5. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  6. Bak de ontbijtcake in ongeveer 40 minuten tot 1 uur goudbruin en gaar in het midden van de oven. Ramekins hebben ca. 40 minuten nodig, een ovenschaal ca. 1 uur.
  7. Serveer warm of koud!
 

Comments 19

    1. Post
      Author
  1. Ohhh dit ziet er heerlijk uit zeg! Die gaan we maken!

    Ik kwam van de week al op de oude site terecht van Sjanett, zag dat het laatste bericht van 2015 was en vroeg me af waar ze “gebleven” was ;-)….. Lovefitfood dus 😀

    1. Post
      Author

      Als het eerder gaar was geweest dan had ik de oventijd uiteraard minder lang gezet, maar dat was helaas niet het geval. Er komt nogal veel vocht uit het fruit, dus vandaar!

  2. Hallo Marinka,

    Eindelijk weer ’s een ander ontbijtje. Ik hoef ’s morgens geen vis o.i.d.
    Morgen ga ik het maken en hopelijk genieten…
    Groetjes en goede reis terug.

  3. Hoi Marinka,
    Ik zie dat je amandelmeel in de oven doet en kan me herinneren dat ik laatst op je site had gelezen dat dit oxideert, of was dit op een andere site?

    Groetjes Joyce

    1. Post
      Author

      Hi Joyce! Het oxideert inderdaad altijd wanneer je het verhit, maar wanneer je de temperatuur onder de 175 graden houdt valt de ‘schade’ alleszins mee 🙂

  4. Gisteren deze heerlijke cake in een ovenschaal gemaakt. Het rook zo lekker dat wij moesten proeven. Het werd dus een nog warm toetje na de lunch. Maar er was genoeg om ook nog voor ontbijt te bewaren. Gr. Angelika

  5. Ik heb hem ook gemaakt. Heb hem een uur in de oven gehad in een oven schaal.
    Alleen bij mij was ie nogal nat.
    Hoort dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.