Kokoscups met kersen

Kokoscups met kersen

Kokoscups met kersen

De Kerstdagen komen steeds dichterbij. Hebben jullie al enkele cadeautjes uitgezocht? Onderstaand recept maakt deel uit van het EetPaleo Kerstpakket; een lekker groot pakket met daarin lekkere en gezonde voeding waarmee je de heerlijkste recepten kunt maken. Voor de inspiratie (en om het je makkelijk te maken met de feestdagen) krijg je er dan ook 2 recepten bij, waaronder het recept voor kokoscups met kersen.
Het pakket is slechts in gelimiteerde oplage (50 stuks) verkrijgbaar, dus wees er snel bij!

Het pakket vind je op de website van Puur Mieke.

Kokoscups met kersen recept

Een makkelijke en heel gezonde snack op tafel zetten? Dat kan. Deze kokoscups hebben slechts 4 ingrediënten en zijn echt zo gemaakt! Bovendien bevatten ze écht geen suiker, want zelfs de gedroogde kersen zijn niet gezoet. Heel puur dus.

De kokoscups maak je met santen, wat ook wel kokoscrème wordt genoemd. Dit vind je in vrijwel iedere supermarkt, in het Aziatische schap. Let wel op dat de santen alleen uit 100% kokos bestaan, dat staat op de verpakking.

Ik maakte de kokosbonbons met kersen, maar je kunt ook ander gedroogd fruit of gehakte noten toevoegen. Geniet ervan!

Kokoscups met kersen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • Santen - 200g
  • Cacao Nibs - 1 el
  • Vanillemerg - ½ tl
  • Gedroogde kersen - ½ zakje
Bereiding
  1. Breng in een steelpan 500 ml water aan de kook en haal de pan vervolgens van het vuur.
  2. Leg het blok santen (in de plastic verpakking) in het hete water en doe een deksel op de pan. Laat de santen in 10 minuten zacht worden.
  3. Kneed de zachte santen goed door elkaar, knip de verpakking open en schenk de inhoud in een kom.
  4. Roer de cacao nibs en het vanillepoeder door de santen.
  5. Bekleed een mini muf f invorm met 12 papieren cupjes en verdeel het mengsel over de cupjes.
  6. Leg in ieder gevuld cupje 3 gedroogde kersen, deze zullen vanzelf in het mengsel zakken.
  7. Zet de cupjes ongeveer 1 uur in de koelkast om uit te harden voor je ze serveert. Eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.