Zadencrackers met kip

Paleo Lunch – Zadencrackers met kip

Paleo Crackers met Kip salade

Paleo crackers als lunch? Dat kan altijd! Deze paleo zadencrackers zijn heel makkelijk zelf te maken en worden ook nog eens lekker knapperig.

Maar je wilt je crackers natuurlijk wel knapperig houden tot het moment dat je ze op gaat eten. Verpak ze daarom los van je beleg; in een apart doosje bijvoorbeeld. Op je werk/school beleg je zo even snel je paleo crackers en om er daarna met smaak van te eten.

In het recept hieronder beleg ik de paleo crackers met wat sla, kip en zelfgemaakte mayonaise, maar voel je natuurlijk vrij om het beleg wat jij het lekkerste vindt te gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van notenpasta, jam of hummus?

Paleo Lunch - Zadencrackers met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Op zoek naar een mooie, verantwoorde lunchtrommel? Die vind je in de webwinkel. Op de foto hierboven gebruik ik een RVS lunchtrommel. Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Zadencrackers
  • Pompoenpitten - 75g
  • Zonnebloempitten - 75g
  • Gebroken lijnzaad - 35g
  • Sesamzaad - 35g
  • Amandelmeel - 50g
  • Ei - 1 stuk
  • Kokosolie - 2 el, vloeibaar
Kipsalade
  • Kipfilet - 250g
  • Kokosolie - 1 el
  • Kerrie - 1 tl (optioneel)
  • Sla - 1 kropje
  • Mayonaise - 2-3 el, zelf gemaakt
Bereiding
Zadencrackers
  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de crackers in een grote kom en roer goed door elkaar.
  3. Spreid het mengsel uit over de bakplaat in de vorm van een rechthoek met een dikte van 5mm. Druk stevig aan.
  4. Bak de crackers in ca. 35 minuten knapperig. Laat even af koelen en breek vervolgens in stukken.
Kipsalade
  1. Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in de kokosolie in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Voeg eventueel wat kerrie toe.
  2. Meng de kip met sla en mayonaise en serveer op de zadencrackers.
 

Comments 32

  1. Zadencrackers zijn prima gelukt en erg lekker.Smaakt vast ook lekker met coconut melk en blauwe bessen als ontbijt.
    Mijn hetelucht was iets te warm, met onder en boven warmte ging het beter.

  2. Deze crackers zijn geweldig. Ik ben al tijden op zoek naar een broodvervanger. Nu kan ik eindelijk belegde crackers meenemen naar werk. Ik ben echt blij dat ik je site heb gevonden. Alles wat ik tot nu toe heb gemaakt is gelukt! Joehoe.

  3. De zadencrackers komen net uit de oven. Ze zijn zo al heerlijk. Dat wordt morgen een lekkere lunch op mijn werk.

  4. Kunnen deze crackers in de vriezer worden bewaard?

  5. Ik vind de crackers erg lekker maar t worden bij mij niet echt crackers maar meer hoopjes zaden omdat ze uit elkaar vallen. Heb je nog een tip dat t echt crackers worden? Maw dat de zaden beter aan elkaar blijven plakken..

    1. Volg je het recept precies zoals het er staat? Zoals je op de foto ziet zijn ze bij mij wel gelukt. Belangrijk is het om de crackers goed af te laten koelen voor je ze snijdt etc. dan worden ze steeds steviger.

      1. Ik volg het recept precies. Ik dacht dat het misschien aan de oven kon liggen? Afkoelen is ook een goede tip. Ik ga er op letten!

        1. Als het aan je oven zou liggen dan kun je ze nog een paar minuutjes langer bakken, dat kan ook verschil maken. Maar in principe zouden ze wel aan elkaar moeten blijven plakken. Hopelijk helpt het wanneer je ze langer af laat koelen! Ik ben benieuwd 😀

          1. Ja ze zijn nu beter gelukt! Beter aandrukken en beter afkoelen dat was het. Dankjewel voor je tip!

  6. Hoi hoi,

    Ik heb het recept al eens gemaakt en ze zijn heerlijk! Alleen het lijnzaad laat ik weg. Ik heb eens gelezen dat het niet goed is om lijnzaad te verhitten!!

  7. Ik lees net dat je lijnzaad niet mag verhitten, waardoor kun je deze het beste vervangen zodat de crackers toch de juiste consistentie blijven behouden??

    1. Lijnzaad mag je best een beetje verhitten (liever niet boven de 175 graden), maar lijnzaadolie absoluut niet. Overigens geldt het voor alle noten en zaden dat verhitting niet optimaal is, maar sommige mensen willen nu eenmaal graag een keer crackers eten en dan is dit recept een handige oplossing! (en nog altijd stukken beter dan ‘gewone’ crackers)

  8. Crackers zijn heerlijk. Ik miste alleen een klein beetje zout om ze net iets meer smaak te geven.

    1. Inderdaad makkelijk te maken en ze zijn heerlijk! Soms heb je een klein beetje “vast” voedsel nodig. Maar ik heb ook een snufje zout toegevoegd,dan smaken ze stukken beter!

  9. De amandelmeel heb ik vervangen door tapiocameel (ivm het prijsverschil) en dat is ook erg lekker!

  10. Goedenavond Mariska.

    Ben door het sporten bij paleo gekomen. Wat een verandering.
    Heb vandaag deze crackers gemaakt. Ongeveer 12 stuks (dessertring). Mijn favoriet tot nu. (Als brood vervanger).

    SUPER

    mvg

  11. Lijnzaad is niet goed voor een te traag werkende schildklier. Waarmee zou ik de lijnzaad kunnen vervangen om toch een goede/lekkere cracker te krijgen?

    1. Je kunt ook andere zaden gebruiken, het lijnzaad heeft hier niet echt een bindende factor.

  12. Hoi hoi
    bij mij zijn de crackers ook uit elkaar gevallen maar zal alle tips goed bevolgen
    du op naar de volgende x een fijne zondag avond allemaal nog
    groetjes monique

  13. Hoi Marinka,

    Heerlijke crackers maar worden na een paar uur toch beetje slap/taaiig. Smaak wel goed nog. Enig idee?

    Desiree

  14. Hallo,

    I.v.m. allergie voor amandelen, las ik dat je het amandelen kan vervangen door tapioca meel. Kan je dan dezelfde hoeveelheid aanhouden?
    Lijkt me een leuke variant ter afwisseling af en toe crackers te kunnen eten.

    Groet,

    Tamara

    1. Dat hebben we zelf nog nooit geprobeerd, dus kunnen we je helaas niet vertellen.

  15. Thanks voor het recept van de crackers! Net uit de oven, nu aan het genieten van een warme cracker met kipfilet.

  16. Nou, bij mij lukt het niet. Het blijft een los mengsel in de oven. Ik gebruikte kokosmeel, Maar daar kan het volgens mij niet aan liggen. Ik heb het eruit gehaald en heb water toegevoegd. 180 cl. Dat stond in een ander recept van zadencrackers die wel lukten. Dus nu zo weer de oven in en afwachten.

    1. Kokosmeel en amandelmeel zijn niet 1 op 1 te vervangen. Hier lees je er meer over: https://www.eetpaleo.nl/ingredienten-vervangen Kokosmeel neemt meer water op, wat niet ten goede zal komen aan de textuur van de crackers. Als je het recept volgt, zou het moeten lukken 🙂

  17. Heerlijke crackers! Binnen een week al 2 keer gemaakt. Fijn recept en fijne site!

  18. Wat kan ik gebruiken om het ei(wit) te vervangen?

  19. Misschien een leuke tip om de crackers makkelijk te kunnen breken zonder te veel brokkelen: ik druk ze heel stevig aan door er bakpapier bovenop te leggen en haal daarna de pizzasnijder erdoorheen.

    1. bedankt Danielle, ik ga je tip gebruiken om de crackers plat te krijgen voor ze de oven ingaan, vel bakpapier erop en dan met de deegrol plat rollen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.