Tropische Kip Salade

Tropische Kip Salade

Tropische Kip Salade

Het lijkt momenteel wel herfst! De plantjes zijn blij met alle regen maar onze bleke toetjes wat minder! Dus tijd voor een beetje zomer op je bord en dan maar hopen dat het zonnetje snel weer terugkomt: daar is deze tropische kip salade perfect voor.

Kies voor deze salade wel een goed stukje kip en geen plofkip. Zelf vind ik het vlees van de kippendijen een stuk lekkerder dan kipfilet, het is een stuk malser. Antibiotica vrije kip welke niet is ingespoten met water koop je via Schotse Hooglanders.  Geen biologisch keurmerk maar kwalitatief net zo goed, zo niet beter!

Het is extra lekker om de kip in deze tropische kip salade te kruiden. Als kipkruiden kun je een zakjes biologische kipkruiden van Verstegen gebruiken of de kipkruiden van het Blauwe Huis. Je kunt het echter zelf gemakkelijk zelf samenstellen en ik heb mijn favoriete recept hieronder toegevoegd!

Tropische Kip Salade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 (biologische) kippendijen (of kipfilet)
  • kipkruiden
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • ½ verse ananas (of ½ blik ongezoete ananas)
  • 100 gram jonge bladsla, rucola of spinazie
  • 100 gram pijnboompitten
INGREDIËNTEN DRESSING:
  • 4 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2-3 el ananassap
  • ½ el honing
  • ½ el gedroogde munt
  • Vers gemalen peper en zeezout naar smaak
INGREDIËNTEN KIPKRUIDEN:
  • 2 ½ tl zout
  • 1 ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen peper
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl foelie
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kurkuma (geelwortel)
  • ½ tl tijm
  • ½ tl basilicum
  • ¼ tl gemalen koriander
Bereiding
  1. Meng de kipkruiden en smeer de kippendijen of filets aan beide zijden goed in met de kruiden. Laat dit minimaal 30 minuten marineren.
  2. Bak ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan, op hoog vuur, totdat ze goudbruin zijn. Het duurt vaak even voor ze een kleurtje krijgen maar dan gaat het ineens ook heel snel. Blijf bij de pan en schud de pitjes regelmatig even om. Laat de pitjes, zodra ze goudbruin zijn, afkoelen.
  3. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snij deze in blokjes.
  4. Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snij deze in blokjes.
  5. Maak de ananas schoon en snij ongeveer de helft van de ananas in blokjes. Bewaar wat van het sap.
  6. Meng de avocado, mango en ananas door elkaar.
  7. Maak nu de dressing door de mayonaise te mengen met de ananassap, honing en munt en breng deze op smaak met verse peper en zeezout.
  8. Verwarm wat vet (naar keuze) in een pan en schroei de kip aan beide zijde dicht, zet het vuur laag en laat de kip in ongeveer 10 min. gaar bakken. Draai de kip halverwege een keer om.
  9. Haal de kip uit de pan, laat deze iets afkoelen en snij in reepjes.
  10. Verdeel de sla, rucola of spinazie over twee borden, schep hier het avocado/mango/ananas mengsel overheen. Leg hier de kip bovenop en serveer de salade met de dressing en pijnboompitjes.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.