Boerenkoolchips

Boerenkoolchips

Boerenkoolchips

Pas op! Deze boerenkoolchips is verslavend lekker! Ik ben op dit moment een bord vol naar binnen aan het werken, haha.

Hoort boerenkool dan niet in de stamppot? Ja, maar je kunt er nog veel mee! Boerenkool is een lekkere groente op zichzelf en al helemaal als je het in de oven roostert. Dan wordt het lekker knapperig, zoals echte chips.

Hieronder vind je het recept voor de boerenkoolchips. Mijn baktijd was 12 minuten, maar iedere oven is anders en ze kunnen dus net iets meer of minder tijd nodig hebben. Hou de chips daarom goed in de gaten, het is zonde als ze verbranden.

Ik kruidde de chips alleen met wat peper en zout, maar je kunt natuurlijk jouw favoriete kruiden erop doen, zoals paprikapoeder, knoflookpoeder of kerriepoeder. Eet smakelijk!

Boerenkoolchips
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • Boerenkool - 5 takken
  • Olijfolie - 1 el
  • Peper en zout - naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de boerenkool en trek het blad van de takken af . Scheur het blad in hapklare stukken; de chips.
  3. Dep de boerenkoolchips goed droog (voor het beste resultaat kun je een slacentrifuge gebruiken) en besprenkel ze vervolgens met de olijfolie en wat versgemalen peper en zout.
  4. Meng alles voorzichtig door elkaar en leg de chips naast elkaar op de bakplaat.
  5. Bak de chips in 10-15 minuten knapperig en donkergroen. Pas op dat ze niet verbranden!
  6. Laat de chips nog een minuut of 10 af koelen voor je ze serveert. Eet smakelijk!
 

Comments 9

  1. Als je een beetje een ‘bite’ wilt dan kun je er nog wat citroensap over uitpersen van te voren. Ook lekker,hoewel ik t met savooie kool had gedaan omdat ik geen hele boerenkool kon vinden,maar neem aan dat dat niet veel verschil maakt.

  2. Ik ga morgen een dagje met m’n zus op stap. Dit lijkt me wel lekker voor in de trein. Alleen vraag ik me af of je de chips kunt bewaren of dat ie vers het lekkerst knapperig is.

    1. Post
      Author

      Dat weet ik eigenlijk niet zeker… Ik eet ze zelf altijd in één keer op namelijk 😉 Maar als je ze goed af laat koelen en dan in een luchtdicht bakje bewaart en meeneemt blijven ze misschien wel knapperig.

  3. Ik heb vandaag de chips gemaakt. De stukjes die eigenlijk net iets te aangebrand waren, waren wel lekker maar da’s natuurlijk niet zo gezond. De groenere stukken kreeg ik echt niet weg gekauwd. Maar toen kwam ik er achter dat groene kool niet hetzelfde is als boerenkool …… Dus ik geef het recept nog een 2e kans met de juiste kool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.