Paleo Pitabroodjes

Kookfilmpje: Paleo Pitabroodjes

Paleo Pitabroodjes-3

Herinner je je deze heerlijke pitabroodjes nog? Ik maakte ze in de zomer van vorig jaar en ze waren echt een groot succes. Zelf vind ik ze heerlijk: je kunt ze écht vullen met wat je maar wilt en ze vullen ook behoorlijk goed.

Dit recept had echter ook een keerzijde, bij veel mensen lukte het niet om ze zo mooi luchtig te krijgen en zij konden ze dus niet open snijden. Geen ramp, want zonder ze open te snijden zijn ze ook lekker. Maar het was toch leuker geweest wanneer dat wél zou lukken.

Daarom bedacht ik dat ik het je gewoon zou laten zien, op film, zodat er geen misverstanden meer zullen bestaan over dit recept. Met onderstaand filmpje kun je helemaal uit de voeten, maar als je het recept nog eens na wilt lezen dan kan dat hier.

P.S. Wie Paleo kat Jip live wil zien: aan het einde van het filmpje komt ze even in beeld 😉

Comments 21

 1. Wow, Paleo pita broodjes! Who would’ve thought. Ga het zeker snel proberen!

 2. Ik vind t heel leuk duidelijk filmpje kan alleen niet goed verstaan wat voor meer je gebruikt.. Kun je dat opschrijven voor me

  1. In de tekst staat een link naar het originele recept, dan kun je het op je gemak nalezen 🙂

 3. Ik heb ze net gemaakt en we zijn ze nu aan het eten. Heerlijk!! Ik eet nu eentje en de ander gaat morgen mee naar werk.

 4. Vandaag de pitabroodjes gemaakt! Ze zijn heerlijk, en zowaar ook goed gelukt. Lekker luchtig en het opensnijden is ook goed gelukt! Ik heb ze gevuld met een mengsel van gewokte kipblokjes, champignons, courgette en paprika, misschien niet heel logisch, maar wel erg lekker! 😉

  1. Dat klinkt erg lekker Ilona! 🙂

 5. Ik heb ze nu 2 x gemaakt de ene keer op 220 gr en mijn broodjes werden hard en bruin. De 2 de keer op 200 , ze werden minder bruin maar nog wel erg hard. Ik heb de conventionele ovenstand gebruikt van een Smeg oven. Welke oven heb jij gebruikt?

  1. Ik heb een elektrische oven, maar die is waarschijnlijk niet zo sterk als een Smeg oven 🙂 Probeer de volgende keer de broodjes dan iets korter te bakken en inderdaad op 200 graden, dan moet het zeker lukken.

   1. Dank je voor de snelle reactie Marinka
    ik heb het nog een keer geprobeerd en ze zijn al minder hard, maar ben nog niet helemaal tevreden.

 6. Kan je ook pitabroodjes maken met een gewone banaan?

 7. Ik heb geen kokosmelk in huis… Wel amandelmelk kan dat ook?

 8. Ik heb deze broodjes net gegeten. Ik vond ze heeeeeerlijk!! Ook bij mij iets plakkerig gebleven, maar we hebben ze er gewoon “bij” gegeten. Met shoarma en een grote groene salade. Ik heb er 2 over. Morgen neem ik ze mee naar mijn werk en eet ik ze met zalm. Eindelijk een lekker recept wat een beetje kraakt tussen de tanden. Bedankt!

 9. Vandaag heb ik voor het eerst je pitabroodjes gemaakt ..heerlijk en dankzij je filmpje in 1 keer gelukt…nu heb ik er nog 2 over hoe bewaar ik ze het best tot de volgende dag?

  1. In de koelkast, en voor je ze gaat eten nog even in de oven opwarmen. Dan zijn ze lekkerder 🙂

 10. Kan je de bakbanaan ook vervangen door bananenbakmeel?
  en weet je dan ook wat de verhouding is?

  1. Ik heb geen flauw idee, verse bakbanaan is een stuk makkelijker in dit geval dus ik zou het eerlijk gezegd ook niet proberen.

 11. De onderkant/binnenkant lijkt wel rauw, hoort dit?
  Mijn vriend had pas ook een pizza geprobeerd te bakken van tapiocameel en kokosmeel, maar die leek na 40 minuten ook nog niet helemaal gaar. Nu hetzelfde met zijn tapiocabroodjes, terwijl ze echt wel gaar moeten zijn.

  1. Het is niet dat ze niet gaar zijn, ze zijn soms wat kleffer aan de binnenkant dan de andere keer 🙂 Dus ja, dat hoort! En het verschilt per keer.

   1. Gelukkig! Ik ben zelf nogal panisch als het daar om gaat, dat ik bang ben dat iets niet gaar is. Maar als dat gewoon de structuur is dan moet ik me daar maar bij neer leggen en het gewoon eten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.