notenvrije Pesto

Notenvrije Pesto

pesto zonder noten

Pesto is heerlijk bij (of door) verschillende gerechten, daarnaast zijn de verse kruiden die erin zitten ook nog eens heel gezond. Toch is het voor mensen met een noten- of zadenallergie heel lastig om een geschikte notenvrije pesto te vinden; laat staan wanneer je Paleo eet, want dan vermijd je ook nog eens de kaas.

De beste optie? Zelf maken. Deze pesto zonder noten is binnen 10 minuten helemaal klaar, en je kunt hem daarnaast een paar dagen in de koelkast bewaren. Zo hoef je er niet meteen heel veel in een keer van te eten.

De pesto kun je het beste rauw eten (niet verhitten dus), anders gaan de positieve eigenschappen van de knoflook en andere kruiden verloren.

Door de avocado is de pesto toch lekker romig en stevig van structuur. Heerlijk op een cracker, bij een salade, gegrilde groenten, een stukje vlees of vis.

Tip: wil je toch graag een kaassmaakje? Voeg dan eens wat edelgistvlokken toe, dit geeft een lichte kaassmaak, zonder de toevoeging van echte kaas.

Notenvrije Pesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • Avocado - ½
  • Basilicum - 10g, vers
  • Koriander - 5g, vers
  • Knoflook - 2 tenen, gepeld
  • Extra Vierge Olijfolie - 60 ml
  • Citroensap - 1 tl
  • Zout - ½ tl
Bereiding
  1. Verwijder de pit uit de avocado en schep het vruchtvlees in een hoge maatbeker.
  2. Voeg de andere ingrediënten toe en maal het geheel met de staaf mixer fijn tot een vrij grove pesto.
  3. Serveer bij een maaltijd naar keuze en eet smakelijk!
  4. De overgebleven pesto kun je enkele dagen in een glazen pot in de koelkast bewaren.
 

Comments 3

  1. Hallo Marinka,

    Bedankt voor dit recept, het ziet er heerlijk uit en ik ga het zeker binnenkort proberen!

    Ik volg momenteel zelf ook de auto-immuunversie van het paleodieet, niet zozeer ivm een auto-immuunziekte, maar meer omdat ik sinds ik paleo eet wel erg veel eieren, noten, zaden etc. eet. Omdat mijn darm nog steeds niet helemaal in orde is, wil ik daarmee toch voorzichtig zijn en nu proberen hoe ik op deze voedingsmiddelen reageer na het een tijdje uit mijn eetpatroon te hebben verbannen.
    Vind het af en toe nog best lastig om voldoende te variëren en ik ben dan ook erg blij dat jij je ervaringen wilt delen op je site. Ik kijk iedere dag uit naar je overzicht van wat je gegeten hebt. Bedankt!

    En natuurlijk veel succes met de rest van de dertig dagen. Ik hoop dat het je oplevert wat je ervan verwacht.

    Groetjes Stefanie

    1. Post
      Author

      Dankjewel Stefanie! Jij ook veel succes 🙂 Ik ga je zeker volgen via je website, hopelijk helpt het auto-immuun protocol je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.