Ragout

OERhollands – Ragout

OERhollands - Ragout

Ik heb eigenlijk geen flauw idee meer wanneer ik voor het eerst ragout at. Voor zover ik het me kan herinneren was ik op schoolkamp in België waar we allerlei watersporten konden leren: windsurfen, kanoën, zeilen, roeien.. Heel leuk! Alleen het eten ’s avonds.. dat was niet zo lekker. Je raad het al: een van de maaltijden bestond uit een pasteitje met ragout. Met heel véél ragout en het pasteitje als een soort vulkaan in het midden. Verder niets. Ik vond het maar niks.

Toen mijn moeder me later uitlegde dat ragout ook de vulling van een kroket of bitterbal was, kon ik me dat eigenlijk niet voorstellen want dat vond ik wél erg lekker. Met de herinnering aan die vulling in mijn achterhoofd, maakte ik dit recept. Want ja, voor OERhollands moest natuurlijk ragout gemaakt worden!

Aangezien ik geen zin had om een soort Paleo bladerdeeg na te maken bedacht ik dat het vast ook heel lekker zou zijn met wat zoete aardappelfrietjes. En jawel, heerlijk!

OERhollands - Ragout
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 600g kipfilet
  • 120 ml kokosolie
  • 5 el amandelmeel
  • 5 el kokosmeel
  • 200g kastanjechampignons, in plakjes
  • 500 ml bottenbouillon
  • 4 el arrowroot
  • peper en zout
Bereiding
  1. Leg de kipfilet in een pan met water en breng aan de kook. Kook de kipfilet in 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de filet.
  2. Verhit de kokosolie zachtjes in een diepe pan. Roer amandelmeel en kokosmeel door de olie, blijf rustig roeren tot er een karamel-achtige kleur ontstaat.
  3. Voeg nu champignons en bouillon toe en kook dit 2-3 minuten mee.
  4. Voeg arrowroot toe en pureer de ragout vervolgens tot een gladde saus.
  5. Snijd de gekookte kipfilet in blokjes en voeg toe aan de ragout. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer met groenten naar keuze.
OERhollands - Ragout-3

Comments 7

  1. Pingback: Verse kipragout; jammie jammie :-) | Droomroedel

  2. Een heel erg lekker recept!! Ik heb er op het laatst wat fijn gesneden selderij aan toegevoegd. Heerlijk in combinatie met de kip. En….. nog meer groente:-)

    1. Post
      Author
  3. Pingback: Verse kipragout; jammie jammie :-) - Droomroedel ~ Dreampack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.