Ook in de winter kan een salade echt heel lekker zijn. Als je kiest voor groenten en fruit die bij het seizoen passen, krijg je een heerlijke winterse salade. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade met zalm, grapefruit en venkel. Een frisse, maar heerlijke combinatie!
Deze zalmsalade met grapefruit zou ook heel geschikt zijn als voorgerecht tijdens het kerstdiner, het ziet zo feestelijk uit. Maar je kunt de salade natuurlijk ook gewoon mee naar je werk nemen in je lunchtrommel.
Je kunt eindeloos variëren met smaken. Een kruidige dressing, een gekookt eitje, ander fruit: je kunt alle kanten op met deze salade.
En voor degenen die niet zo veel tijd hebben om te koken: binnen 15 minuutjes is deze salade klaar. Genoeg redenen om deze heerlijke zalmsalade met grapefruit eens te proberen!
- 35g veldsla
- 1 venkel
- 200g gerookte (wilde) zalm
- 1 grapefruit
- 2 bosuitjes
- 60 ml extra vierge olijfolie (of walnootolie)
- 2 el citroensap
- Snijd de venkel in flinterdunne reepjes.
- Verwijder de schil van de grapefruit en snijd de vrucht vervolgens in schijfjes. Verwijder de pitjes.
- Snijd de zalm in reepjes en snijd de bosuitjes in dunne ringen.
- Verdeel de ingrediënten over 2 borden en besprenkel met olijfolie en citroensap.