Zoete aardappelsalade met granaatappel

Zoete aardappelsalade met granaatappel

Stond ik pasgeleden lekker te neuzen bij de BioPlanet in België (serieus een van mijn favoriete winkels), kwam ik ineens deze paarse zoete aardappels tegen! Daar was ik al tijden naar op zoek, maar helaas zijn ze niet altijd even gemakkelijk te vinden. In België dus wel! De juffrouw bij de kassa lachte om de enorme hoeveelheid spaghettipompoenen die ik er kocht maar toen ik haar uitlegde dat ook die heel lastig verkrijgbaar zijn in Nederland (maar o zo lekker, en leuk!) begreep ze het wel.

Ben jij wel eens bij de BioPlanet geweest? Ik ga meestal naar Turnhout (net over de grens!) maar ook wel eens naar Antwerpen. Ze hebben bij deze winkelketen een heel leuk kassa-systeem: je komt aanrijden met je bomvol geladen karretje (alles wat ze hebben is anders en leuk en lekker, dus vandaar) en deze parkeer je naast een lege winkelwagen bij de kassa. De caissière scant vervolgens artikel na artikel en hevelt deze over in de lege kar: de ‘nieuwe’ kar neem je mee de winkel uit en je oude wagentje staat klaar voor de volgende klant. Zo wisselt dat steeds om. En nog beter: de caissières hebben geen stoelen, maar ze staan gewoon naast de kassa. Supergezond! Dat is nog eens iets anders dan dat gebliep aan de lopende band. Misschien ook een goed idee voor de EkoPlaza!

Maargoed, die zoete aardappels, daar moest natuurlijk even een recept mee gemaakt worden! Een lekkere salade kwam als eerste in me op, want in dezelfde winkel had ik ook wat mooie biologische granaatappels gevonden. Eigenlijk vond ik vooral de kleuren mooi bij elkaar passen maar -niet geheel verrassend- was de smaak ook ontzettend lekker. En voor het geval iemand zich het afvraagt: je kunt dit recept ook met iedere andere soort zoete aardappel maken. (of met pastinaak, of bloemkool, of..)

Zoete aardappelsalade met granaatappel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 500g (paarse) zoete aardappel, in blokjes
  • 1 el kokosolie
  • ¼ tl zout
  • 1 granaatappel
  • 50g pompoenpitten
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wrijf de zoete aardappelblokjes in met kokosolie en verdeel ze over de bakplaat.
  3. Rooster in 18-20 minuten gaar en bestrooi met het zout.
  4. Haal in de tussentijd de granaatappelpitjes uit de granaatappel (op YouTube vind je meer dan genoeg filmpjes hoe je dit het handigst doet).
  5. Meng zoete aardappelblokjes met granaatappelpitjes, pompoenpitten, olijfolie en citroensap en serveer.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.