Zomersalade met radijs

Zomersalade met Radijs

Zomersalade met radijs

Hmm, salade! Vandaag wil ik je laten zien dat je met hetgeen je in je koelkast hebt liggen een heerlijke salade kunt maken. Zelfs wanneer het maar 4 ingrediënten zijn.

Nu heb ik heel wat kookdagen achter de rug voor mijn nieuwste project (een e-book, meer daarvoor volgt binnenkort!), en ik heb er deze week nog een paar te gaan. Dat betekent dat de koelkast meestal vol ligt met lekkere maaltijden die ik er zo uit kan pakken! Alleen is de kans daarmee ook groter dat ik weleens iets over houd. Wanneer ik speciaal voor een project ga koken koop ik meestal iets teveel in, om zeker te zijn dat ik op één dag niet 3x naar supermarkt moet 😉

Dus besloot ik vandaag deze restjes maar eens op te maken. De bos radijs waar ik er maar 2 van had gebruikt (voor de foto..), een komkommer die ik toch niet nodig had, een halve pot olijven en een bakje spekblokjes. Tsja, en wat maak je daar dan mee?

Nu zijn deze ingrediënten stuk voor stuk vol van smaak, behalve misschien de komkommer, die is gewoon lekker fris. Dus bedacht ik me dat ik er gewoon een salade van zou maken. Niet zomaar een salade waarbij je alles in een kom gooit, maar net even anders. Zonder poespas en lekker makkelijk te maken.

Mocht je je trouwens afvragen waarom ik het geen probleem vind om spekjes te eten (ondanks de toevoegingen), dan raad ik je aan dit artikel even te lezen.

In het filmpje hieronder zie je hoe ik deze zomersalade heb gemaakt:

Vind je mijn keukengerei ook zo mooi? Ik ben er dolblij mee en gebruik het met veel plezier. In de EetPaleo Winkel vind je het complete assortiment.

Zomersalade met Radijs
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 100g spekblokjes
  • 1 bos radijs, met blad
  • 1 komkommer
  • 150g zwarte olijven
Bereiding
  1. Bak de spekblokjes uit in een koekenpan en snijd in de tussentijd de radijsjes in kwarten. Leg het blad even apart.
  2. Voeg de radijsjes aan de spekjes toe en bak ze 2-3 minuten al omscheppend mee.
  3. Snijd het radijsblad iets kleiner en bak dit nog 1 minuut mee met de spekjes en radijs. Haal de pan van het vuur.
  4. Snijd de komkommer in blokjes en verdeel deze over 2 borden. Verdeel het mengsel van spek, radijs en radijsblad er overheen.
  5. Garneer met de olijven.
 

Comments 5

  1. Hoi Marinka

    Was van plan gisteren deze zomersalade te maken, maar vond de blaadjes van de radijsjes er toch niet zo smalelijk uitzien om ze te gebruiken.
    Als alternatief je spinaziesalade met spekjes uit je boek gemaak. Ook heel lekker.

    1. Post
      Author

      Hoi Ingrid, je kunt in plaats van de radijsblaadjes ook gewoon spinazie gebruiken in deze salade 🙂 Maar die uit mijn boek is inderdaad ook erg lekker!

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.