Zomerse salsa

Zomerse salsa

Wanneer je in de zomer naar de weekmarkt gaat valt het direct op: zo enorm veel keuze aan verse groenten en fruit. De ene soort nog feller gekleurd dan de andere en natuurlijk heerlijk vol van smaak.
Het liefst ga ik zonder boodschappenlijst (maar met een lege koelkast) naar de markt. Gewoon lekker zien wat ze hebben en meenemen wat me het meeste aanspreekt. Op het groentekraam is vrijwel alles wat ze verkopen gezond, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je met alleen maar ongezonde, voorverpakte snacks thuis komt 😉
Zo ging ik afgelopen week naar de markt. Heel naïef neem ik telkens slechts 1 grote boodschappentas mee. Daar moet het in passen denk ik dan, want ik ben op de fiets, maar 9 van de 10 keer loopt dat natuurlijk totaal niet volgens plan! Want ja, die bietjes waren zo mooi, en wat een leuke kleine komkommertjes, en mooie koolrabi met de bladeren er nog aan (die kun je ook eten!) en op een volgend kraam zag ik weer allerlei soorten fruit liggen. Uiteindelijk fietste ik naar huis met een bomvolle boodschappentas op het rekje voorop mijn fiets en nog 2 tassen aan het stuur. Het is me ooit één keer overkomen dat ik lopend naar huis moest, ik had zo veel gekocht dat fietsen geen optie meer was.

Eenmaal thuis wil ik al die lekkere ingrediënten natuurlijk ook gaan verwerken in lekkere gerechten. Deze keer maakte ik een zomerse salsa: een combinatie van heerlijke groenten en fruit! Perfect voor bij de barbecue, maar natuurlijk ook als lunchsalade, of ontbijt, of snack, of…

Zomerse salsa
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 granaatappel
  • ½ kokosnoot
  • 2 rijpe perziken, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 rode biet, geraspt
  • ½ komkommer, in blokjes
  • Sap van 1 limoen
Bereiding
  1. Halveer de granaatappel in de breedte en houd een van de helften in je hand, boven een kom. Zorg dat de kant met de pitjes naar onderen ligt. Neem een stevige lepel of spatel en sla hiermee op de granaatappel in je hand, de pitjes vallen nu vanzelf in de kom. Herhaal met de andere helft.
  2. Verwijder het vruchtvlees van de kokosnoot en snijd dit heel fijn.
  3. Voeg kokosnoot, perziken, rode biet, komkommer en limoensap toe aan de kom met granaatappelpitjes en schep goed door elkaar.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.