Voorjaarssalade met gerookte zalm

Voorjaarssalade met gerookte zalm

Voorjaarssalade met gerookte zalm

Het is weer lente! Tijd voor een lekkere voorjaarssalade.

Dat het weer lente is, betekent dat er weer veel meer verse, smakelijke groenten verkrijgbaar zijn. Ook de verse kruiden die ik op mijn vensterbank kweek, zijn inmiddels opgekomen en groot genoeg om te plukken en te eten. Perfect om ze eens in een verrassende salade te gebruiken. In deze voorjaassalade met gerookte zalm combineer ik raapstelen met wortel, jonge rode bietjes en verse tuinkruiden.

De raapstelen worden even geblancheerd zodat ze nog wel knapperig zijn, maar niet meer zo bitter. Houd je niet van raapstelen of kun je ze niet vinden? Rucola is een goede vervanger.

Deze salade is ideaal als lunch, hij is in 10 minuten gemaakt en je kunt hem ook makkelijk meenemen naar je werk. Bewaar hem dan in een bakje met deksel in de koelkast of in een koeltasje om alles lekker vers te houden.

Voorjaarssalade met gerookte zalm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 bosje raapstelen
  • 1 grote wortel
  • 2 rode bietjes
  • 1 handjevol basilicumblad
  • 1 handjevol peterselieblad
  • 3 el fijngehakte bieslook
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 200g gerookte zalm
  • Grof gemalen peper en zout
Bereiding
  1. Breng 1 liter water aan de kook in een pan of waterkoker.
  2. Snijd ondertussen de wortels van de raapstelen en leg ze in een vergiet. Giet het
  3. hete water over de raapstelen om ze vervolgens onder koud water af te spoelen.
  4. Was en rasp de wortel, en schil de bietjes, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes.
  5. Voeg de geblancheerde raapstelen, wortelrasp en bietjes samen in een grote kom. Voeg de basilicum, peterselie, bieslook, olijfolie en balsamico azijn toe en hussel de salade goed door.
  6. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
  7. Verdeel de salade over 2 borden, garneer met de zalmreepjes erop en strooi er wat grof gemalen peper en zout overheen.
  8. Eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.