Zoete aardappel toast met ei

Zoete Aardappel Toast met Ei

Zoete aardappel toast met ei

Bijna wekelijks krijg ik de vraag of ik tips heb voor lekkere lunch gerechten. De website staat er vol mee en in het kookboek Paleo Lunch staan meer dan 80 unieke recepten, maar zelfs ik ben na ruim 5 jaar Paleo ook altijd nog op zoek naar meer variatie. Dit gerecht is sinds kort een van mijn favorieten en staat binnen een kwartiertje op tafel: zoete aardappel toast met avocado en ei!

(Oer)broodvervanger

Toen ik begon met Paleo vond ik de lunch de lastigste maaltijd om aan te passen. Ik was mijn dagelijkse boterhammen gewend en had geen idee wat ik in plaats daarvan moest eten. Ik ondekte oerbrood en was super blij dat ik een glutenvrije vervanging had gevonden. Maar al snel merkte ik dat dit niet de juiste oplossing was voor mijn broodprobleem. Oerbrood is namelijk meer een bijgerecht in plaats van de basis van je maaltijd (dat zijn nog altijd groenten!).

Deze zoete aardappel toast is best of both worlds. Het is natuurlijk geen echt brood, maar de plakken kun je wel beleggen zoals je dat met je bammetje gewend was. En op deze manier eet je toch groenten als lunch. De perfecte (oer)broodvervanger dus!

Zoete aardappel broodvervanger boterham ei

Avocado en ei

De variaties met ‘broodbeleg’ zijn oneindig. Zo kun je je toast beleggen met plakjes vis/vlees (zoals zalm of spek), groentespread of fruit (banaan is super lekker!). Mijn recente verslaving is avocado en ei. Zo simpel, maar zo heerlijk. En mega vullend, want deze combinatie is echt een volwaardige lunch maaltijd.

Mocht je je afvragen of ik de zoete aardappel van tevoren schil, het antwoord daarop is: nee. Meestal maak ik de aardappel gewoon goed schoon en gebruik ik ‘m met schil en al in een recept. Wel zo makkelijk en van een boterham deed ik de korstjes ook nooit weg 😉

Zoete Aardappel Toast met Ei
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 el kokosolie
  • 1 rijpe avocado
  • 4 zacht gekookte eieren
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Boen de zoete aardappel goed schoon onder de kraan en snijd deze vervolgens in de lengte in plakken van ½ cm dik.
  2. Vet een grillpan in met wat kokosolie (gewoon in de koekenpan kan ook) en bak hierin de plakken zoete aardappel in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Prak de avocado fijn en besmeer de plakken zoete aardappel hiermee.
  4. Verdeel de eieren erover en bestrooi met peper en zout naar smaak.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.