Açaí Bowl met Paleonola

Açaí Bowl met Paleonola

Açaí Bowl met Paleonola

Heb je weleens een Açaí Bowl gegeten? Dat is zo ontzettend lekker!! In Austin (waar ik was om Paleo Fx bij te wonen) hadden ze zelfs een speciaal cafeetje waar je enkel açaí bowls kon krijgen. Dat moest ik natuurlijk uitproberen! Het gevolg: ik ben er binnen een week 3 keer gaan ontbijten, gewoon omdat het zo ontzettend lekker was.

Açaí is een kleine bes die van nature voorkomt in Peru, Brazilië en Suriname. Deze bes zit (net zoals alle andere bessen) helemaal vol met antioxidanten en is ietwat zuur/bitter maar wel lekker fris van smaak. Een klein gezondheidsbommetje dus!

Daar moest de foodie in mij natuurlijk op in springen. Iets gezonds wat ook heel lekker is? Count me in! En dus ging ik terug in Nederland meteen aan de slag.

De grootste uitdaging was nog wel het vinden van goede kwaliteit açaí in Nederland, en dan liefst gewoon in een winkel, want ik zat nu ook weer niet te wachten op een hele vriezer vol van deze leuke besjes. Bij een aantal supermarkten vond ik het, maar daar was helaas suiker aan de açaí pulp toegevoegd. Uiteindelijk kwam ik bij EkoPlaza uit waar ik Açaí Sap in de diepvries vond, in handige kleine cupjes. 100% puur koudgeperst sap, zonder toevoegingen. Ideaal!

De rest van de ingrediënten was daar ook zo gevonden, en ik vond dit ook wel een heel goed moment om de Paleonola (die ze sinds kort ook bij EkoPlaza verkopen!) uit te proberen. Superlekker, en zo leuk dat er steeds meer Paleo producten komen!! Al kun je er natuurlijk zo’n beetje alle toppings op doen die je wilt. In Austin kreeg ik bijvoorbeeld een combinatie van Paleo granola, amandelen, aardbeien en komkommer op mijn ‘bowl’.

Açaí Bowl met Paleonola
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Açaí Bowl
  • 150g bramen (of blauwe bessen of frambozen, eventueel uit de diepvries)
  • 1 rijpe avocado
  • 50g spinazie
  • 2 cupjes Açaí sap (2x 25ml)
  • 200 ml kokosyoghurt (of kokosmelk of amandelmelk)
  • 3 el collageenpoeder (optioneel)
Toppings:
  • 50g Paleonola
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten voor de Açaí Bowl in de blender of foodprocessor en maal tot een gladde massa.
  2. Verdeel over 2 schaaltjes en garneer met de Paleonola of andere toppings naar keuze.

Op zoek naar meer lekkere Paleo ontbijtjes? In mijn boek Paleo Ontbijt vind je maar liefst 70 makkelijke recepten om je vingers bij af te likken.

Açaí Bowl met Paleonola

Comments 8

  1. Dat ziet er erg lekker uit.
    Jammer dat er zulke dure ingredienten in zitten.
    Ik moet paleo echt op budget doen.
    Maar ik bewaar het recept, want als ik een keer……

  2. Hoi Marinka
    Het ziet er weer heerlijk uit , ik heb zelf de acai poeder (peru) zou ik deze ook kunnen gebruiken aangelengd met een vloeistof, welke vloeistof zou ik kunnen gebruiken denk je? (waar smaakt die van jou naar?) Staat dat op zo’n cupje?
    Wij hebben hier geen eko plaza in de buurt..

    1. Post
      Author

      Hi Eliseraël! Tegenwoordig gebruik ik zelf ook acai poeder, dat hoef je niet aan te lengen hoor, je kunt het gewoon zo in de smoothiebowl doen. Die cupjes zijn toch ook maar heel klein dus veel verschil qua dikte of structuur maakt het niet. Op de verpakking staat als het goed is precies hoeveel van het poeder je nodig hebt per portie, dus dat is de hoeveelheid die je aan kunt houden.

  3. Ik ben net naar de ekoplaza geweest om de ingrediënten te halen en meteen thuis uitgeprobeerd voor de lunch .. Heerlijk ik ga dit zeker vaker maken!

    Groetjes Saskia

  4. Ah wat jammer, bij ons in de ekoplaza hebben ze geen acai sap. Wel acai poeder, maar verder niet. Dit lijkt mij zo’n lekker recept namelijk! Kan het ook met acai poeder?

  5. Ik zat te kijken tussen je recepten maar je hebt geen paleonola die je zelf kan maken he? Misschien ook nog een idee voor een recept. 🙂

    1. Paleonola

      Een ontbijt pitten recept van eet paleo nu
      Geen koolhydraten en erg lekker je kan varieren
      Nodig
      200. Gr zonnebloempitten
      200 gr pompoen pitten
      100 gr sesamzaad
      100gr amandelmeel
      1 eetlepel kaneel
      2eieren
      60ml vloeibare kokosolie
      60ml honing of dadelsiroop

      Verwarm de oven op 160 graden
      Meng alle ingredienten door elkaar tot een plakkerige massa
      Verdeel deze massa gelijk matig over de met bakpapier beklede plaat
      Bak voor 35 minuten goudbruin
      Laat het volledig afkoelen.

      Breek in stukjes en doe het in een lucht dichte container
      Ik doe er ongeveer 2weken mee

      Je kan er ook een koekjes ring pakken en een eetlepel er in doen zo heb je zadenkoekjes

      Dit is het basis recept van paleo maar ik varieer graag
      Doe eens een eetlepen cacou erdoor heen
      Of gehakte noten erbij zoals hazelnoot ,walnoot pecan

      Of als je alles klaar hebt aan vullen met
      Gedroogde appeltjes ,gedroogde banaan met zout of gedroogde aardbeien
      Lijnzaad,chia zaad en moerbeien erbij.

  6. Ik ben je eeuwig dankbaar voor dit recept! Ivm dieetbeperkingen heb ik kokosflakes en cacaonibs gebruikt als topping, maar t was evengoed lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.