Amandel Choco Dubbelshake

Amandel Choco Dubbelshake

Amandel Choco Dubbelshake

Was jij vroeger ook zo dol op dubbelvla? Ik wel! Als kind kon ik dat elke dag wel eten. Liefst iets met vanille en karamel, of chocolade natuurlijk, dan maakte je me helemaal blij. Tegenwoordig eet ik natuurlijk geen vla meer binnen mijn Paleo voedingspatroon, maar het idee van verschillende laagjes in één gerecht spreekt me nog steeds heel erg aan. Vind jij dat ook zo leuk? Dan moet je deze Amandel Choco Dubbelshake absoluut proberen.

Energierijk ontbijtje (met weinig suikers)

Deze shake is bedoeld als vullend ontbijt, geloof me, hij is echt behoorlijk zwaar vanwege de avocado en natuurlijk amandelpasta die je erin vindt. Dat houdt in dat je hier echt een hele ochtend op door kunt en je waarschijnlijk rond lunchtijd pas weer honger hebt. Zonder energiedipje tussendoor, want deze shake bevat niet zo veel suikers als de naam doet vermoeden. Per portie zit er een halve banaan en één dadel in, en in combinatie met de flinke hoeveelheid vetten brengt dat je bloedsuikerspiegel eigenlijk helemaal niet zo veel aan het schommelen.

Dankzij de collageen krijg je ook nog eens een flinke portie proteïnen binnen vanuit deze shake. Meer weten over collageen? Lees dan zeker dit artikel even.

Geen zin in zo’n shake als ontbijt (wat ik me eigenlijk niet voor kan stellen)? Probeer ‘m dan ook eens na het sporten of maak een kleinere portie als dessert.

Amandel Choco Dubbelshake

Dol op amandelen én chocolade? Pak dan je blender er snel bij en ga aan de slag met het recept. Je vindt deze trouwens ook in Paleo Magazine van maart 2018, samen met nog meer heerlijke ontbijtjes.

Amandel Choco Dubbelshake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 60g amandelpasta
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rijpe banaan
  • 2 Medjool dadels, zonder pit
  • 4 el collageenpoeder
  • ½ tl kaneel
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el cacao
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten, behalve de cacao, in de blender en maal tot een gladde massa.
  2. Verdeel de helft van dit mengsel over 2 glazen.
  3. Voeg nu de cacao toe aan de andere helft van het mengsel in de blender en maal goed door.
  4. Verdeel over de 2 glazen zodat je een mooie dubbelshake hebt.
 

Comments 4

  1. Ik heb het boek suikervrij genieten in 21 dagen en daar vroeg ik me het volgende ook een paar keer af: Als je iets met avocado maakt, kun je dat dan alsnog 3 dagen bewaren in de koelkast? Omdat als ik een halve avocado bewaar deze eigenlijk altijd heel snel bruin wordt durf ik dit niet zo goed. Wat is jou ervaring hiermee?

    1. Je kunt bijna alle recepten in Suikervrij Genieten 2 tot 3 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de avocado er later pas bij te doen, dat is wel zo lekker 🙂 Avocado’s zijn trouwens makkelijk te bewaren met de Avocado Huggers: https://www.eetpaleowinkel.nl/product/avocado-huggers-set-van-2 Of als je een helft mét pit in een afgesloten bakje in de koelkast bewaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.