Paleo Amandelmeel Crackers

Paleo Amandelmeel Crackers

Paleo Amandelmeel Crackers

‘Marinka, kan ik ook gewoon crackers eten als lunch?’, als ik een euro kreeg voor elke keer dat ik die vraag heb gehad, dan had ik nu waarschijnlijk een heel mooie reis gemaakt. 😉

Mijn antwoord is zeker niet een kwestie van ja of nee. Natuurlijk kun je crackers eten bij je lunch! Maar dan liefst wel glutenvrije Paleo crackers en in combinatie met een heleboel groenten, een zelfgemaakte eiersalade (of kipsalade of vissalade), wat gebakken kip en/of avocado. Zolang de crackers maar niet het hoofdbestanddeel van je maaltijd vormen, zit je helemaal goed.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een super simpel recept voor crackers, welke je zó gemaakt hebt, die haast niet kunnen mislukken, welke je bij je Paleo lunch met veel groenten kunt eten?

Dan zijn deze Amandelmeel Crackers een aanrader. Ze passen overigens ook binnen het EetPaleo Suikervrij programma én zijn ontzettend lekker met guacamole. Natuurlijk ook glutenvrij en lactosevrij.

Paleo Amandelmeel Crackers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Maak bijvoorbeeld dille crackers bij een vissalade of rozemarijncrackers bij vlees. Je kunt ze elke smaak geven die je maar bedenken kan. Ook crackers met kaneel of vanille zijn erg lekker. Stukjes noten en zaden zijn erg lekker, maar rozijntjes bijvoorbeeld ook.
Auteur:
Ingrediënten
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 eiwit (maak van het eigeel mayonaise)
  • Peper, zout en kruiden naar smaak.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het wordt een erg plakkerige bal.
  3. Knip twee stukken bakpapier ter grootte van je bakplaat.
  4. Plaats het deeg ertussen en rol dit met een deegroller uit tot een hele dunne plak van ongeveer 2 tot 3 mm (hoe dunner hoe lekkerder)
  5. Snij met een scherp mes het deeg in vierkantjes.
  6. Plaats de bakplaat in de oven en bak de crackers in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  7. Bij mij zijn de crackers aan de rand vaak dunner dan in het midden en dus eerder bruin. Verwijder deze crackers van de bakplaat vóór ze te donker worden en zet de rest van de crackers nog even terug in de oven tot ze egaal bruin van kleur zijn.
  8. Zijn de crackers niet knapperig geworden? Dan hebben ze niet lang genoeg in de oven gestaan.
  9. Je kunt de crackers ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten doosje.
 

Comments 5

  1. Pingback: Allerlei gerechtjes - Droomroedel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.