Suikervrij Ontbijtkoekjes

Suikervrije Ontbijtkoekjes

Suikervrij Ontbijtkoekjes

Heb jij ’s ochtends echt helemaal geen tijd om een ontbijt te maken? Pak je daardoor regelmatig toch naar allerlei zoete dingen als eerste maaltijd van de dag, omdat dat lekker snel klaar is?

Dan zijn deze koekjes iets voor jou!

Je kunt ze bijvoorbeeld in het weekend maken (of ’s avonds) en dat wat je nog niet binnen 2 à 3 dagen op gaat eten, vries je gewoon in. Heel simpel! Nu zijn koekjes natuurlijk géén volledige maaltijd, en ik wil je dus ook niet aanraden om alleen maar deze koekjes als ontbijt te eten. Maar je zou er wel een lekkere smoothie met veel groenten bij kunnen maken. Komkommer met avocado, munt en citroen bijvoorbeeld.
Dat is ook snel gemaakt én lekker. Eventueel eet je er nog een gekookt ei bij, en klaar ben je.

Een ontbijt waar je heel wat uurtjes op door kunt. Zonder tussendoor trek te krijgen, zonder suikerdip.

Deze knapperige koekjes zijn niet zoet van smaak (ideaal voor degenen die het EetPaleo Suikervrij programma volgen!) en zitten bomvol noten en zaden. Daarmee zul je voorlopig geen honger krijgen.

Oh en ik heb nog een extra tip voor je! Ook als tussendoortje zijn deze koekjes ideaal om in huis te hebben. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om niet naar die zoete energiereep te pakken, en het risico dat je een hele chocoladereep opeet omdat je trek hebt wordt hiermee aanzienlijk verkleind 😉

Suikervrije Ontbijtkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6 koekjes
Ingrediënten
  • 100g amandelmeel
  • 50g kokosrasp
  • 50g zonnebloempitten
  • 50g pompoenpitten
  • 45g kokosolie, vloeibaar
  • 1 ei
  • ½ tl kaneel
  • snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Roer alle ingrediënten door elkaar in een kom en kneed tot een stevig deeg.
  3. Vorm 6 koekjes van het mengsel, druk ze een beetje plat en verdeel ze over de bakplaat.
  4. Bak de koekjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
 

Comments 23

  1. Lijken me super lekker! Doordat ik PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) heb en niet goed tegen toegevoegde suikers kan, probeer ik zoveel mogelijk suikerarm te eten. Deze koekjes ga ik zeker maken!

  2. Hoi Marinka,
    Van welke hoeveelheid koekjes ga je uit voor het ontbijt? Er van uitgaande dat dat je dit combineert met een ei of een smoothie.

    1. Post
      Author
  3. Ik heb de koekjes nog niet gemaakt. Alleen als je het recept leest loopt het water me in de mond. Even de ingrediënten kopen en van het weekend aan de slag.

  4. Hallo Marinka
    Ik heb net de koekjes gemaakt , klopt het dat ze nog zacht van binnen zijn?
    Ze overigens heerlijk.
    En nog een vraag , moet er geen bakpoeder door?
    en kun je er suikerloze jam op doen?
    Groetjes, Elisabeth

    1. Post
      Author

      De koekjes horen wel stevig vanbinnen te worden. Maar dat zal pas gebeuren als ze echt helemaal afgekoeld zijn.
      Bakpoeder hoeft er niet doorheen, kan wel, maar ik vond het niet nodig.
      Suikervrije jam kan er zeker op, maar dan past het niet meer binnen het EetPaleo Suikervrij programma (ligt er dus net aan of je dat aan het volgen bent of niet 😀 )

  5. Hoi Marinka,

    Ik heb wat cranberries door het koekjesdeeg gedaan, dan heb je een klein zuurtje.
    Ook heel erg lekker.

    Groetjes,
    Jolanda

    1. Post
      Author

      In dit recept kun je het kokosrasp vervangen door wat extra zaden of amandelmeel 🙂 Kokosolie kun je vervangen door ghee, maar als je geurloze kokosolie gebruikt dan smaakt dat natuurlijk niet naar kokos.

  6. Net gebakken, het ruikt heerlijk in de keuken. Ik vond de koekjes wel behoorlijk vettig, denk dat er wellicht wat minder olie bij mag. Pompoenpitten had ik niet in huis, maar die heb ik vervangen door sesamzaad, super lekker!
    Bedankt voor het recept.

  7. Ik wil de koekjes graag proberen , maar kan niet tegen noten en specerijen. Welk meel kan ik gebruiken i.p.v. amandelmeel. Kan dit ook met boekweitmeel op dezelfde manier gebakken worden of moet het dan langer of op een andere temperatuur?

    1. Post
      Author

      Hallo Marielot, je zou in plaats van amandelmeel wat zonnebloempitten fijn kunnen malen (zelfde gewicht) en dit als meel gebruiken. Dat werkt erg goed. Ik zou geen boekweitmeel gebruiken 🙂

  8. Ik heb vanmiddag de koekjes gemaakt. Alleen de kokosrasp heb ik weg gelaten omdat ik niet van kokos hou. Ik heb een mix van verschillende pitten en moerbeien en iets van een vruchtje gebruikt.
    Echter vond ik ze erg droog en de smaak niet echt heel lekker. Ik mis iets. Een frisse bite of zo. Het rook wel erg lekker. Dus nu nog verzinnen wat ik eraan toe kan voegen. Miss appel stukjes? Zou dat lukken?

  9. Pingback: Meeneem lunch + verslag eerste schooldagen | Fit dankzij voeding

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  10. Goedemorgen Marinka!
    Deze heb ik gistermorgen gebakken en gegeten met een 3-tal aanpassingen: alleen kokosmeel gebruikt (ca 50 gr.) en ‘dus’ wat meer vocht toegevoegd in de vorm van 2 extra eieren en 1 extra el kokosolie. Ze waren toch nog wat droog (logisch) maar zooooow lekker!!!

    Vandaag o.b.v. dit recept een eigen “schwung” eraan gegeven….:

    – 50 gram kokosmeel
    – 2 eieren
    – 90 ml kokosolie
    – 1/2 tl vanillepoeder
    – 1/2 tl kaneelpoeder
    – 50 gram hennepzaad
    – 50 gram kokosrasp
    – scheutje kokosmelk

    Ze staan nu in de oven op 165 graden en het ruikt al heerlijk! Het beslag was iig smeuiger als gisteren en rook ook al heerlijk. Ik ben benieuwd (ook of dit recept qua ingredienten Paleoproof is?)!!!

    1. Deze zouden (ook verboden moetenworden zoooooooooooooooooooow lekker!!!
      Beide koekjes kun je overigens prima serveren met schijfjes (rijpe) banaan qua smaak (hopelijk is het dan nog Paleo?)

      1. Post
        Author
    2. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.