Pompoen Latte

Pompoen Latté

Pompoen Latte

Weet je nog, dat choco ontbijtdrankje wat ik laatst plaatste? Ik heb nu weer een nieuw drankje bedacht! Eentje die helemaal bij dit seizoen past. Namelijk: pompoenseizoen (en bij de herfst, dat ook).

Mijn vriend nam afgelopen weekend namelijk 2 heel mooie biologische pompoenen voor mij mee van een zorgboerderij. Die hadden ze de betreffende ochtend nog geoogst omdat er alweer nachtvorst af werd gegeven, en daar kunnen pompoenen dus niet tegen. Hoera voor mij, want ik ben echt dol op pompoen!

En dus plopte ik er een in de oven, gewoon in zijn geheel op de bakplaat (wel even goed gepoetst onder de kraan natuurlijk) en dan een uurtje op 200 graden. Dé manier om een pompoen te roosteren, zo makkelijk.

Het resultaat? Ik had heel erg veel pompoenpuree.

Uiteindelijk heb ik iets van 4 verschillende recepten met pompoen gemaakt, waaronder dit drankje. Deze pompoen latté is echt heel lekker, verwarmend én vullend. Je kunt het zelfs als ontbijt drinken wanneer je niet zo veel tijd hebt! Of na een boswandeling, of na het sporten, of… noem maar op. Schaatsen komt ook in me op, maar laten we eerlijk zijn, zo koud is het nog lang niet.

Kortom, wanneer je het ook drinkt: geniet er van!

Dit drankje past ook helemaal binnen het EetPaleo Suikervrij programma.

Pompoen Latté
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 150g pompoenpuree
  • 300 ml kokosmelk (of amandelmelk)
  • 300 ml water (of koffie!)
  • 2 el ghee
  • ½ tl koek- of speculaaskruiden
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten in een steelpan en pureer met behulp van een staafmixer tot een gladde drank.
  2. Breng het mengsel zachtjes aan de kook, verdeel over 2 grote mokken of bekers en serveer meteen.
 

Comments 10

    1. Post
      Author
  1. Domme vraag misschien maar voor de pompoen latté.
    Lepel je de pompoen na de over uit of mix je hem met schil en al?

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.