Chinese kool frittata

Chinese kool frittata

Chinese Kool frittata

Deze chinese kool frittata is net als hartige taart een heerlijk veelzijdig gerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. Heel makkelijk om te maken en snel klaar. Ideaal als lunch of avondeten als je weinig tijd hebt!

Een frittata is een gerecht uit Italië en is eigenlijk een kruising tussen een omelet en pannenkoek. De basis van een frittata is ei, maar de rest van de vulling kun je helemaal zelf kiezen. Vaak wordt er kaas gebruikt, maar dit kun je prima weglaten.

In deze versie koos ik voor chinese kool, champignons, gehakt, knoflook en verse peterselie. Kies gerust voor een andere vulling, zoals bijvoorbeeld courgette, paprika, tomaat, ui, geraspte zoete aardappel, wortel of broccoli.

Eet smakelijk!

Chinese kool frittata
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • ½ Chinese kool
  • 200 gram gehakt
  • 100 gram spekjes
  • Doosje champignons
  • 2 tenen knoflook, gehakt of geperst
  • 6 eieren
  • Scheut kokosmelk
  • Ongeveer 2 eetlepels verse peterselie
  • Chilivlokken naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. Was de kool en snij deze in stukken (niet te groot). Laat de kool goed uitlekken
  2. Bak de spekjes uit en wanneer deze bijna klaar zijn voeg je de gehakt toe.
  3. De gehakt rul bakken en ondertussen de champignons in plakjes snijden.
  4. Wanneer de gehakt bijna gaar is de champignons toevoegen en meebakken.
  5. Voeg nu de Chinese kool toe en bak deze voor een minuut op drie mee.
  6. Als laatste de knoflook nog even meebakken totdat je deze begint te ruiken.
  7. Klop de eieren los met de kokosmelk.
  8. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met de chilivlokken, peper en zout.
  9. Giet het eimengsel over het koolmengsel en doe een deksel op de pan.
  10. Op een laag vuur in ongeveer 10 tot 15 minuten gaat laten worden.
  11. De laatste paar minuten de deksel van de pan halen zodat ook bovenkant helemaal droog kan worden.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.