Mini Gehaktbroodjes

Mini Gehaktbroodjes

Mini Gehaktbroodjes

Vele van jullie hebben misschien al vakantie, maar toch wil ik graag een makkelijk lunchgerecht met jullie delen wat je ook heel goed mee naar je werk kunt nemen: mini gehaktbroodjes.

Zelf at ik altijd heel vaak eieren; als ontbijt, maar soms ook als lunch op mijn werk. Niks mis mee; het is makkelijk, gezond en -niet geheel onbelangrijk- ook nog eens goedkoop. Het is alleen niet echt zo gevarieerd, altijd al die eieren..

Daarom vandaag een recept zonder ei!

Deze mini gehaktbroodjes zijn heel snel gemaakt (de oven doet het werk), je hebt er weinig afwas van en je kunt er veel in een keer maken zodat je er een aantal dagen van kunt eten. Je kunt ze ook heel makkelijk invriezen, dan heb je altijd een voorraadje in huis.

Je hoeft ze natuurlijk niet mee te nemen naar je werk, want als onderdeel van de hoofdmaaltijd zijn ze ook heerlijk. Of neem de mini gehaktbroodjes bijvoorbeeld mee voor onderweg als je op vakantie gaat.

Eet smakelijk!

Mini Gehaktbroodjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 400g rundergehakt
  • 1 ½ tl gehaktkruiden
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • 3 el verse peterselie, fijn gehakt
  • 1 el verse salie, fijn gehakt
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 kleine appel, geschild en geraspt
  • 1 – 2 tl kokosolie (om in te vetten)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet 8 muffinvormpjes in met de kokosolie.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het met de hand goed door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes, druk het stevig aan zodat je gehaktbroodjes niet uit elkaar zullen vallen na het bakken.
  4. Bak de gehaktbroodjes in ca. 20-23 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  5. Serveer meteen, of laat ze afkoelen en zet ze tot gebruik in de koelkast.
 

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.