Chocolade Kerstkoekjes

Chocolade Kerstkoekjes

Chocolade Kerstkoekjes

Bij Kerst horen naar mijn idee ook wel koekjes! Dus daarom probeerde ik een lekkere Paleo variant te maken. Verantwoord snoepen is tenslotte ook wel eens lekker.

Bij het maken van dit recept had ik eigenlijk iets compleet anders in gedachten, maar het deeg lukte niet zoals de bedoeling was en wat doe je dan.. Juist! Je voegt cacao toe. Cacao maakt alles beter en zo ook deze koekjes! Het zijn brosse koekjes (qua structuur lijken ze op spritsen!) die je wel goed af moet laten koelen voor je ze eet. Je kunt ze ook warm eten natuurlijk (heb ik geprobeerd..) maar dan vallen ze uit elkaar. Als je ze goed af laat koelen gebeurt dat gelukkig niet meer 😉

Chocolade Kerstkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • 250g cashewnoten
  • 100g kokosbloesemsuiker
  • 100g cacao
  • 6 el kokosmeel
  • ½ tl vanillepoeder
  • 120 ml kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maal de cashewnoten tot een fijn meel in een foodprocessor of blender.
  3. Combineer met de overige ingrediënten en maal tot een dik beslag.
  4. Schep telkens een flinke lepel beslag op de bakplaat en vorm zo 10 koekjes. Laat wel voldoende ruimte tussen de koekjes.
  5. Bak de koekjes in 25 minuten gaar. Serveer op kamertemperatuur.
 

Chocolade Kerstkoekjes2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.