Kokosmakroontjes Pasen

Kokosmakroontjes met paaseieren

Kokoskoekjes Pasen

Het is bijna Pasen! Eén van de verzoekjes die ik kreeg in de categorie Paasrecepten was: gezonde koekjes die je met de kinderen kunt bakken. Natuurlijk heb ik al een paar koekjesrecepten op mijn site staan, en nog veel meer in mijn boek Paleo Traktaties, maar ik vond het toch een leuke uitdaging. Deze keer waagde ik me aan kokosmakroontjes, maar dan wel in de vorm van nestjes zodat kinderen die na het bakken ook nog kunnen vullen.

Bakken met kinderen

Wat betreft het samen met de kids bakken zijn deze makroontjes een stuk makkelijker dan je misschien zou denken. Je kunt de kinderen bijvoorbeeld de eiwitten stijf laten kloppen met de mixer (afhankelijk van hun leeftijd) en je kunt ze de koekjes laten vormen op de bakplaat. Bij dat laatste worden de handjes in ieder geval lekker vies 😉 (vieze handen = extra leuk, toch?)

Kokosmakroontjes Pasen

Na het bakken is het een kwestie van de nestjes eerst af laten koelen en dan vullen! Dat is eigenlijk het allerleukste. Voor de foto heb ik er wat simpele paaseitjes in gelegd, maar je kunt natuurlijk alle kanten op. Maak bijvoorbeeld een chocolademousse (recept vind je hier) om de nestjes mee te vullen en daar kun je dan weer verschillende toppings op doen. Vers of gedroogd fruit bijvoorbeeld. Voor je het weet heb je een kleurrijk nestje gemaakt en dan mag je deze nog opeten ook.

Lekkere toppings

Mijn tips voor toppings zijn onder andere:

  • Frambozen
  • Aardbeien
  • Blauwe bessen
  • Chocolaatjes
  • Gedroogde of verse mango
  • Bananenchips

Of wat jouw kind (of jij!) het lekkerste vindt natuurlijk.

Kokosmakroontjes Pasen

Zo maak je kokosmakroontjes met paaseieren:

Kokosmakroontjes met paaseieren
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 2 eiwitten
  • 60g ahornsiroop
  • 150g kokosrasp
  • Snuf zout
  • ⅛ tl vanillepoeder
  • Paaseitjes naar keuze
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten met het zout stijf in een kom en spatel er vervolgens de ahornsiroop, kokosrasp en vanillepoeder doorheen.
  3. Vorm met de hand ongeveer 8 bollen van het kokosmengsel, het is een beetje kruimelig dus dat vereist wat geduld.
  4. Leg telkens een bol op de bakplaat en vorm er een nestje van met een kuiltje in het midden.
  5. Bak de kokosmakroontjes in 12-15 minuten licht goudbruin en gaar.
  6. Laat volledig afkoelen en leg vervolgens een paaseitje in ieder kokosnestje.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.