Libanese Muntthee met rozenwater

Libanese muntthee met rozenwater

Libanese Muntthee met rozenwater

Libanese muntthee met rozenwater? Hoe kom je daar nou weer bij?

Dat is eigenlijk heel simpel! Toen ik begin november in Londen was, op de dag van vertrek, ging de terugvlucht pas laat. Dat betekende dus ’s ochtends uitchecken bij het hotel en de rest van de dag je bagage meezeulen. We hadden zo’n vlucht waarbij je alleen handbagage mee neemt, want wie 2 nachten weg gaat moet toch wel genoeg hebben aan een tas. Tenminste, dat dacht ik.

Op de heenweg was mijn zelfbenoemde ‘superhandige en fijne tas’ voor driekwart leeg. Maar na een bezoekje aan de Whole Foods Market, wat geshop bij kledingwinkels én natuurlijk een kleine uitspatting bij de kraampjes van het Health Unplugged event. Was mijn tas bomvol. Echt wel meer dan 10 kilo zwaar. Officieel gezien mag je die tas dan natuurlijk niet meenemen in de cabine, maar ik dacht ‘ik doe gewoon alsof er niks aan de hand is en loop er vrolijk bij met mijn iets te zware tas, niemand die dan iets door heeft’. Een beetje nonchalant de tas over mijn schouder werpen enzo. Dat ziet er toch heel onschuldig uit?

Leuk plan, maar de uitvoering was anders. Na een halve dag met die tas zeulen begon het er verre van nonchalant uit te zien en zo voelde het ook absoluut niet meer. En zo kwam het dat we op zoek gingen naar een warenhuis waar ik zo’n schattig handbagagekoffertje kon kopen. Met wieltjes.

Nog voor we het warenhuis in gingen hadden we ineens enorme dorst en dus zochten we een terrasje op. We stuitten op een heel gezellig en rustig pleintje met één cafeetje met allerlei vrolijk gekleurde stoeltjes. En een verwarmd terras. Match made in heaven! Dat cafeetje bleek Comptoir Libanais te zijn, waar ze heerlijke Libanese gerechten serveren. We vonden het oprecht jammer dat we geen honger hadden. Als drankje koos ik de Libanese muntthee met rozenwater. Origineel geserveerd met een lading suiker erin, maar ze vonden het gelukkig niet erg om dat eruit te laten.

Het kan zijn omdat ik zo’n dorst had, maar dit was echt de lekkerste thee die ik in tijden op had! En dat moest ik natuurlijk thuis namaken. Dus vandaar. Libanese muntthee met rozenwater.

Munt is heel geschikt als thee, daar zijn we het wel over eens. Maar hoe verwerk je munt, of andere kruiden in een gerecht? In mijn nieuwste boek Eet Paleo in 7 Stappen vind je een enorm uitgebreide kruidengids waarin ik je alles uitleg.

Libanese muntthee met rozenwater
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Rozenwater is te koop bij Marokkaanse of Turkse winkels. Maar je kunt de thee ook trekken van gedroogde rozenknopjes!
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 600 ml kokend water
  • 1 - 2 tl verse groene thee (of gewoon een zakje groene thee)
  • 1 - 2 tl rozenwater (of wat gedroogde rozenknopjes)
  • 5 takken verse munt
Bereiding
  1. Vul een theepot met groene thee, rozenwater en verse munt. Schenk het hete water hier overheen en laat enkele minuten trekken.
  2. Verdeel de thee over kleine kopjes (of gewoon 2 grote mokken 😉 ) en geniet! Gebruik eventueel een theezeefje om er voor te zorgen dat er geen thee in je kopje terecht komt.
Libanese muntthee met rozenwater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.