Paleo Snickers Repen

Paleo Snickers

Paleo Snickers Repen

Toen ik een soortgelijk recept online vond, wist ik één ding zeker: dit moest en zou ik ook maken. Want tsja.. Paleo Snickers!!

Uiteindelijk heb ik het originele recept natuurlijk weer zodanig aangepast dat er niet heel veel meer van over is gebleven, maar ik had ook niet anders van mezelf verwacht. Als recepten-maakster ben ik namelijk ontzettend slecht in het volgen van een recept. Ik zie altijd wel andere mogelijkheden of heb gewoon niet alles in huis en pas ik de hele boel maar aan. Het gaat om het idee, toch?

Uiteindelijk was ik met het maken van deze snickers wel ietsje langer bezig dan ik had gedacht: een uurtje of 2! Maar het was de moeite echt wel waard. Bovendien kun je tussendoor gewoon iets anders gaan doen (zoals de keuken schoonmaken omdat je niet voorzichtig was met de cacao) omdat je telkens moet wachten tot de lagen hard zijn geworden in de koelkast. Heb je geen geduld? Dan smelt de onderste laag zodra je er een warm mengsel op smeert en loopt alles door elkaar heen. Je bent dus gewaarschuwd 😉

Paleo Snickers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
Chocoladelaag
  • 140g kokosolie
  • 60g cacao boter (of meer kokosolie)
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 100g witte amandelen
  • 100g cacao
Nougat laag
  • 200g santen
  • 170 ml amandelpasta
  • 60 ml honing
  • ½ tl vanillepoeder
Karamel
  • 250g Medjool dadels, zonder pit
  • 180g witte amandelen
  • 120 ml kokosolie (vloeibaar)
  • ½ tl (Keltisch) zeezout
  • 6-8 el water
Topping
  • 100g gehakte cashewnoten
Bereiding
Chocoladelaag
  1. Combineer kokosolie en cacao boter in een kom en smelt deze au bain-marie.
  2. Combineer dadels, amandelen, cacao, kokosolie en cacaoboter in een foodprocessor of blender en maal tot een dikke, licht korrelige massa.
  3. Schenk het mengsel in een vierkante bakvorm en zet het ongeveer 45 minuten in de koelkast om uit te harden.
Nougat laag
  1. Leg de plastic verpakking met santen in een kom met heet water, laat de santen in ca. 10 minuten zacht worden.
  2. Combineer santen, amandelpasta, honing en vanille in de foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
  3. Verdeel de nougat laag over de chocoladelaag en zet opnieuw 45 minuten in de koelkast om uit te harden.
Karamel
  1. Combineer dadels, amandelen, kokosolie en zout in een foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
  2. Voeg telkens een eetlepel water toe om dit proces makkelijker te maken en tot een zachte, smeerbare karamel te komen.
  3. Verdeel de karamel over de nougat laag en bestrooi vervolgens met de gehakte cashewnoten.
  4. Zet de Paleo Snickers nog 30 minuten in de koelkast voor je ze in 12 repen snijdt en serveert.
Paleo Snickers Repen-2

Paleo Snickers Repen-3

Comments 6

  1. Heel erg lekker. En het ziet er zo leuk uit!
    Ik heb de bodem wel iets zoeter gemaakt met een paar Medjool dadels extra. De nougat-laag is gewoonweg goddelijk. Die ga ik vaker maken om als vulling in een taartje te gebruiken.
    Ik heb een vraag:
    Ik haal er veel meer uit dan 12 repen. Kan ik het invriezen?

    1. Post
      Author
  2. Ze zijn echt heerlijk alleen zou ik een volgende keer bakpapier in de schaal doen want ik krijg ze er bijna niet uit 😉 Die tip van invriezen is ook een goeie, ga ik zeker doen (als ik ze uit de schaal krijg dan …)

  3. Ik heb het gisterenavond samen met mijn zoon gemaakt en het is echt heerlijk! Alleen wel super machtig. De grootte van een echte snicker kan ik echt niet op, dus snij ik ze maar bonbon formaat 🙂 . Maar Marinka zeker een super geslaagd recept. Ik heb mijn snickers op facebook geplaatst en ik kreeg heel veel reacties van mensen die het recept willen, dus dat heb ik maar gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.