Herfstsalade

Herfstsalade

Herfstsalade

Het is herfst! Tijd voor allerlei lekkers zoals pompoen, stoofperen, verse kastanjes, paddenstoelen, noem maar op. Wat mij betreft is dit echt een van de smakelijkste seizoenen. En dat komt allemaal samen in deze heerlijke herfstsalade!

Dus in plaats van te klagen over de weersveranderingen (waar niemand feitelijk invloed op heeft) richt ik me in de herfst op wat ik op mijn bord leg, daar heb ik tenslotte wél invloed op.

Deze herfstsalade is zo’n gerecht waar ik echt blij van kan worden; boordevol verschillende smaken, lekker verwarmend en voedzaam. Het is een vrij licht gerecht, dus wanneer je hier niet genoeg aan hebt kun je er bijvoorbeeld wat gebakken eieren of reepjes kalkoenfilet bij eten.

In deze herfstsalade gebruik ik onder andere stoofperen die je zelf van te voren al hebt bereid. Op mijn website vind je daar het recept voor, maar er zijn nog veel meer recepten op internet te vinden waarin je leert hoe je gemakkelijk stoofperen zonder geraffineerde suiker kunt maken.

Herfstsalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • ½ kleine pompoen
  • 150g katenspek of pancetta
  • 75g rucola melange
  • 2 stoofperen (bereid)
  • 1 hand vol geroosterde kastanjes of walnoten
  • 4 el extra vierge olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schep de zaden uit de pompoen en snijd de pompoen in plakken van ca. 1 ½ cm dik.
  3. Wikkel om iedere plak pompoen een plakje kantenspek of pancetta.
  4. Leg de pompoen met spek op de bakplaat en bak deze in 20 minuten gaar en het spek licht knapperig.
  5. Verdeel de rucola melange over 2 borden en leg er enkele plakken geroosterde pompoen op.
  6. Snijd de stoofperen iets kleiner en verdeel deze over de borden. Bestrooi met geroosterde kastanjes of walnoten en besprenkel vervolgens met de olijfolie.
 

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.