Review: Black and Green – We Are Tea

WeAreTea-1

Soms komen acties op een heel toevallige manier tot stand.. Zo plaatste ik pasgeleden een foto van mijn mok met thee op facebook, het zakje wat erin dreef was duidelijk zichtbaar. Al snel kreeg ik een reactie van Ben, het was iets in de trant van ‘zo, dus jij drinkt nog steeds thee uit een zakje, neem maar eens contact met me op wanneer je écht lekkere losse thee wilt proberen’.
Ik twijfelde nog even (‘meent hij dat nou echt?’) maar besloot toch contact op te nemen en wat blijkt.. Ben runt de webshop Black and Green waar hij allerlei soorten koffie en losse thee en meer verkoopt. Dat wilde ik natuurlijk wel proberen.

Een week later kreeg ik een pakketje in huis met daarin 2 grote blikken thee, een leuke infuser (meer daarover lees je hieronder) en 4 verschillende proefzakjes met nog meer losse thee.
Als eerste viel me op dat de blikken thee veel groter waren dan ik had verwacht, en ze zitten ook echt vol! Niets is namelijk zo teleurstellend dan een blik thee kopen welke vervolgens maar tot de helft gevuld is, dat was hierbij dus absoluut niet het geval.

WeAreTea-2

Daarna kwam natuurlijk  het testproces. De thee van We Are Tea (welke Black and Green exclusief verkoopt) is van heel goede kwaliteit: de theeblaadjes en kruiden zijn lekker groot zodat de smaak optimaal behouden blijft. We Are Tea maakt onderdeel uit van de Ethical Tea Partnership, dit betekent dat alle thee in wordt gekocht bij kleine boeren over de gehele wereld. Deze boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun thee en de theeplukkers en andere werknemers hebben goede arbeidsvoorwaarden. De boeren worden zelfs begeleid in het omgaan met klimaatveranderingen.
Daarnaast wordt er gezorgd dat de theeproductie niet ten koste gaat van de natuur, zo kan de thee blijvend duurzaam worden geproduceerd.
Maar proef je dit ook terug? Absoluut! Ik durf te zeggen dat dit echt de lekkerste thee is die ik ooit heb gedronken, en ja ik heb er al heel wat geprobeerd.. De thee is heerlijk, niet bitter maar juist zacht, de smaken zijn goed op elkaar afgestemd en ze hebben een lekkere nasmaak. Iedere soort die ik probeerde verraste me weer; de serenitea, immunitea, moroccan mint… Een aantal van de theeën hebben de Great Taste Award gewonnen, en dat is niet voor niks.
(ik word er overigens niet voor betaald om dit te schrijven, ik ben er oprecht positief over)

Ben heeft een aardig briefje bij mijn pakketje gedaan waarin staat dat de infuser genoeg is voor 500 ml thee, dus voor 2 kopjes. Hij had niet kunnen weten dat ik mijn thee uit abnormaal grote mokken drink (waar ruim 400 ml in kan) dus dit is eigenlijk perfect voor mij!
De infuser werkt echt ontzettend handig. Een van de redenen dat ik losse thee altijd heb vermeden, is omdat ik deze dan in zo’n zakje of thee-ei moet proppen waarbij het zakje vervolgens open gaat in mijn mok of de losse thee zo uit het ei komt drijven.
Bij deze infuser schep je de losse thee er gewoon in, vervolgens schenk je er heet water op en laat je de thee trekken. Hoe je het dan vervolgens in je mok krijgt was me eerst een raadsel, maar het is eigenlijk geen eenvoudig. Je zet de infuser op je mok en de thee loopt erin. Zit je mok vol? Dan haal je de infuser er weer af en stopt het doorlopen van de thee. (er zit een handig mechanisme in!) In het filmpje hieronder zie je precies hoe dat werkt.
Ook het schoonmaken van de infuser is zo gebeurd: de losse thee pak je er uit en gooi je weg, en vervolgens spoel je de infuser even om onder de kraan.

Mijn oordeel: deze thee houden we er zeker in!
Ben je benieuwd wat Black and Green nog meer te bieden heeft? Bezoek dan zeker de website!
En -nog leuker- als je voor 30 juni 2014 bestelt, krijg je 10% korting op het gehele assortiment van Black and Green! (excl. verzendkosten)
Hiervoor gebruik je deze code: EETPALEO10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.