Bugalicious Review

Review – Bugalicious

Bugalicious review-4

Insecten eten, eigenlijk is dat héél erg Paleo! Maar waarom gruwelen we er dan toch massaal van?
Insecten bevatten enorm veel essentiële aminozuren, vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Bovendien zijn ze licht verteerbaar waardoor we deze voedingsstoffen ook nog eens veel beter op kunnen nemen. In veel landen is het daarom erg normaal om insecten te eten, ze zijn volop verkrijgbaar en worden vaak als delicatesse gezien. Wist je dat insecten trouwens ook heel duurzaam gekweekt kunnen worden? De invloed op het milieu is vele malen kleiner dan vrijwel iedere andere vorm van veeteelt, er ontstaan geen mestoverschot, ze hebben minder ruimte nodig om te groeien en bovendien ook veel minder voedsel in verhouding tot hun lichaamsgewicht. Insecten zijn dus ook nog eens erg verantwoord om te eten!
Toch hebben veel mensen iets tegen deze kleine beestjes met pootjes; ze vinden ze eng, vies.. Maar waarom? Omdat onze maatschappij ons dat beeld in heeft geprent, of omdat ze écht zo vies zijn?
Mijn (beperkte) ervaring met het eten van insecten is juist dat ze heel erg lekker zijn! En met mij nog vele anderen.

Bugalicious review-3

Sommigen zijn zo gepassioneerd over het eten van insecten (ik kan ze geen ongelijk geven!) dat ze er hun werk van hebben gemaakt de consumptie ervan meer bekendheid te geven. Om mensen over de spreekwoordelijke drempel heen te helpen. Zo ook Patricia van Bugalicious! Patricia is Moleculair Bioloog en Voedingsdeskundige en daarnaast kun je haar inhuren voor (privé) insectenproeverijen, kookworkshops en evenementen.
Vorige week zag ik een foto van Bugalicious voorbij komen met daarop een noten-vruchtenreep met insectenmeel die ook nog eens ‘100% Paleo’ was. Mijn interesse was gewekt! Na wat mailcontact besloot ik zelf een voorraadje insecten te bestellen om mee te koken. Bovendien kreeg ik van Patricia een van deze repen toegestuurd, om te proberen, ik zei dat ik daar dan een review over zou schrijven.
Ze zei er nog bij: ‘alleen een review schrijven als je oordeel positief uitvalt hoor’. Nu plaats ik altijd alleen een review wanneer ik ergens positief over ben, maar in dit geval maakte ik me daar helemaal geen zorgen om.

En terecht. Want die reep, die was heerlijk! Lekker vol van smaak, en de wormen die erin zitten proefde ik eigenlijk niet specifiek. Wel vond ik deze reep vele male lekkerder dan de repen die (tot nu toe) in de meeste winkels te vinden zijn, die rauwe noten en vruchtenrepen vind ik vaak wat flauw van smaak en in veel gevallen zit er wel erg veel gedroogd fruit in.
De Bugalicious reep heeft dat dus -gelukkig- niet! Met deze reep had ik lekker wat te kauwen, kreeg ik geen bloedsuiker-crash na afloop en ik zat er duidelijk langer vol van dan een andere noten-vruchtenreep. Die effecten heeft de reep te danken aan het insectenmeel wat erin zit, dat verhoogt het eiwitgehalte van deze reep aanzienlijk. Daarmee krijg je dus niet alleen snelle energie binnen, maar ook extra bouwstoffen.
Wat mij betreft is dit echt de meest gezonde én lekkerste manier om eiwitten in een reep te stoppen!

Wil je ook zo’n lekkere Bugalicious reep bestellen? Stuur dan een mailtje naar info@bugalicious.nl

Bugalicious review-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.