EetPaleo Suikervrij

Snaaitrek of maagtrek? Het verhaal van Karin

Diep onder de indruk, en trots. Dat was ik na het lezen van onderstaande review van Karin.
Het EetPaleo Suikervrij ebook heb ik natuurlijk niet zomaar gemaakt, de informatie heb ik zorgvuldig uitgezocht, geprobeerd om alles zo duidelijk mogelijk te verwoorden. De maaltijdplannen maakte ik zo eenvoudig mogelijk. Het afkicken van een suikerverslaving is tenslotte al lastig genoeg. Vervolgens volgde ik mijn eigen programma als test, en ja, ik voelde me na die 21 dagen echt beter!

Maar toch blijft het altijd spannend wat zo’n programma met anderen doet wanneer je het introduceert. En ik moet zeggen dat ik werkelijk overweldigd ben door de geweldige verhalen die ik naar aanleiding van het programma te horen heb gekregen. Het verhaal van Karin vond ik echter zo mooi om te lezen. Waar ze tegenaan liep is namelijk zó herkenbaar uit de reacties die ik van anderen krijg. Haar verhaal wil ik daarom graag met je delen:

Waarom heb je het ebook EetPaleo Suikervrij gekocht? Had je een specifiek doel voor ogen?

Alhoewel ik de paleoleefstijl onderschrijf, lukte het me maar niet dit goed toe te passen. Voor mij is het best nogal een ‘ding’ om je leefstijl om te gooien en ik val steeds terug in oude gewoontes, waardoor ik tegelijkertijd in mijn suikerverslaving blijf vastzitten. Ook al zijn er in Nederland genoeg boeken/websites met paleorecepten, de ‘paleo opmerking’ dat je moet leren luisteren naar je lichaam en zelf moet bepalen hoeveel je eet kon ik zo langzamerhand niet meer horen. Hoe véél eet je en wát eet je dan? Ik merkte dat ik steeds voor dezelfde type gerechten koos, waardoor er toch te weinig afwisseling in de maaltijden was. Het ebook EetPaleo Suikervrij heb ik gekocht vanwege de maaltijdplanning.

Wat is het het favoriete onderdeel van het e-book? Waar heb jij het meeste aan gehad?

Wat was ik blij toen ik las dat het eBook EetPaleo Suikervrij een maaltijdplanning heeft. Ik heb het ebook dan ook gelijk aangeschaft, uitgedraaid en ingebonden. Zo heb ik het altijd bij de hand. Heerlijk, een boek met prachtige foto’s van elk gerecht. Zo hoort voor mij een kookboek/receptenboek te zijn. Daar houd ik echt van.

Open instelling

Ik startte met een open instelling. Zo van: ‘Ik volg gewoon het programma en eet alles zoals staat genoteerd’ op twee recepten na, omdat ik niet van haring en sardientjes houd. Dat is natuurlijk makkelijk door iets anders te vervangen. Nieuwe smaken uitproberen doe ik alleen al vanwege de afwisseling, zoals bijvoorbeeld rundergehakt met komijn. En de bloemkool met garnalen is heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht voor een feestelijk etentje. De smaken trekken nog beter in als je het de dag ervoor klaarmaakt. Ik vind de maaltijden heel smaakvol.

Wat eet ik tussendoor?

Toen ik de maaltijdplanning zag, dacht ik wel: “Oké, en wat eet ik tussen de maaltijden door?” Ik kon me niet voorstellen dat ik aan drie maaltijden per dag genoeg zou hebben. Helemaal als je bedenkt wat ik normaliter op een dag allemaal at. Verrassend genoeg had ik geen behoefte aan iets tussendoor. Ik had niet verwacht dat de maaltijden voldoende verzadigend zouden zijn.

Macadamia kipsalade

Snaaitrek of maagtrek

Ook verrassend is dat die verzadiging heel snel optreedt. Eerlijk gezegd had ik me erop ingesteld een lange weg te gaan om af te kicken van suiker. Vanaf dag 1 had ik geen behoefte om extra te eten, na een week verdween mijn opgeblazen gevoel en heel opvallend: ik had rust in mijn hoofd. Normaliter als ik aan eten denk, sta ik bij wijze van spreken al in de kasten te kijken wat ik kan nemen. Nu weet ik weer wat maagtrek is. Zelfs dat nog niet helemaal. Doordat ik licht werd in mijn hoofd, werd ik me bewust dat ik toch echt wat moest eten.

Zou je het ebook ook aanraden aan anderen? Zo ja, waarom?

Als ik zo teruglees wat ik schrijf over EetPaleo Suikervrij klinkt het echt als een reclamepraatje. Maar het is echt zoals het is gegaan. Ik ben notabene al 20 jaar aan het struggelen om normaal te eten. En alhoewel ik deze 21 dagen heb doorlopen, ben ik er nog lang niet. Ik merk aan mezelf dat ik altijd gevoelig zal blijven voor suiker. Dan sla ik toch weer door naar de andere kant. Ik zal niet ontkennen dat het ‘hard werken’ is. Deze leefstijl is na deze 21 dagen (nog) geen automatisme voor me. Ik moet blijven nadenken wat ik wil eten en dat plannen. Als ik dat niet doe, val ik heel snel terug in oude gewoontes.

EetPaleo Suikervrij is mijn ‘bijbel’. Dit boek is mijn basis en leidraad. Een prettige bijkomstigheid is dat ik 6 kilo ben afgevallen. Als ik in de verleiding kom, pak ik het boek er weer even bij om te lezen wat suiker allemaal met je doet. Dat staat namelijk op een heldere en toegankelijk manier beschreven.

Nu ik weer heb ervaren hoe het is om maagtrek te hebben en positieve veranderingen heb ervaren (ik ben bijvoorbeeld veel energieker, geen gewrichtspijnen meer als ik suiker laat staan) ben ik heel gemotiveerd deze leefstijl te blijven volgen. Als ik het kan, kan een ander het ook. Met de boodschappenlijst in het boek kun je goed vooruit plannen. Of als je dat beter bevalt, plan je een of twee dagen vooruit. Ik kan je het ebook in ieder geval van harte aanraden.

Dankjewel voor je prachtige verhaal, Karin! Ik hoop dat anderen zich hier wellicht ook in herkennen. Want ja, het kan echt wel frustrerend en lastig zijn om je voedingspatroon om te gooien. Ik heb het zelf ook gedaan, maar dat is alweer heel wat jaren geleden. Nu probeer ik anderen hier bij te helpen, om het zo makkelijk én leuk mogelijk te maken. Alleen op die manier is het namelijk haalbaar en houd je het vol.

De eerste stap is het afkicken van je suikerverslaving. Wanneer je dat eenmaal hebt gedaan, kun je gaan ontdekken wat bij JOU past en waar jij je goed bij voelt.

Ben jij ook klaar met suiker? Bekijk dan het EetPaleo Suikervrij programma eens.

EetPaleo Suikervrij

Comments 8

 1. Hallo marinka..suikervrij paleo is dat een regulier boek ofeen E-boek..want ik zit hetzelfde als Karin..het smaakt heerlijk..maar toch neem ik steeds dingen die ik eigenlijk niet wil..maar toch doe..groetjes Birgit..enne..Karin go girl..goed bezig

  1. Hoi Birgit, EetPaleo Suikervrij is een ebook 🙂 Je kunt ‘m natuurlijk wel zelf uitprinten, maar het bevat 195 pagina’s dus dat wordt een dikke bundel papier.

 2. Hoi Marinka,

  Ik denk erover je programma aan te schaffen en te gaan volgen. Ondanks dat ik al jaren suikervrij eet, heb ik het idee dat ik toch nog wat veel koolhydraten eet en kamp ik helaas nog steeds met Candida. Ik snoep denk ik teveel “verantwoord” lekkers en vind het nu ineens weer knap lastig daar vanaf te komen (had ik een tijdje terug geen last van).

  Alleen kan ik niet zo goed tegen eieren en ben ik bang dat er flink veel eieren voorkomen in het programma? Dat is nu ook vaak mijn probleem. Ik mis eieren enorm, waardoor ik sneller naar wat koolhydraten grijp om te voorkomen dat ik de hele dag door vlees of vis eet.

  Groetjes, Linda

  1. Hoi Linda,
   Pfoe, ik weet wat je bedoelt! Ik kan zelf ook niet zo goed tegen eieren. (zó jammer en soms best frustrerend)
   Ik heb er daarom bewust voor gekozen om niet iedere dag eieren in het 21-dagen menu te zetten, en om ook heel wat ei-vrije opties aan te bieden. De gerechten met ei kun je dan heel eenvoudig vervangen door een ander gerecht zonder ei (zonder de hele dag door vlees en vis te eten 😉 ). Op die manier is het programma ook zonder eieren heel goed te volgen!
   Hopelijk kun je hier iets mee!
   Groetjes, Marinka

   1. Hoi,

    Vooral frustrerend inderdaad. Dan eet mijn man gauw een eitje als lunch en kan ik weer zoeken naar iets anders… Terwijl ik eigenlijk gewoon dol op ei ben!

    Dankjewel in elk geval voor je reactie. Goed nieuws dus 😀 Ik ga er even over nadenken, heb al ontzettend veel geld aan eboeken e.d. besteed en stiekem weet ik ook eigenlijk wel hoe het wél moet, maar een duidelijke handleiding en even niet nadenken is soms zo fijn. 😉

    Groetjes, Linda

 3. Marinka, denk je dat het E-book nog eens in boekvorm laat uitkomen?.
  Ik heb allebei je boeken en ik ben er heel blij mee.
  Ik kook sneller uit een gewoon boek dan uit een E- book.
  Of is de vraag al gesteld?.

  1. Die vraag is al héél vaak gesteld 😉 Dus ik kon niet anders dan daar een plan van maken, ik hoop later dit jaar (na de zomer) het boek in gedrukte vorm uit te gaan brengen!

 4. Hoi Marinka,

  Ik kijk ontzettend uit naar de gedrukte versie van het boek.
  Voor nu pak ik het e-book er weer even bij, want het suikermonster heeft weer toegeslagen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.