Paleo Convention 2015

PaleoCon 2015 – Berlijn

11202829_825480550872116_879537357531000958_o

Misschien heb je weleens gehoord van evenementen als Paleo Fx of PrimalCon. Stuk voor stuk ontzettend leuke en interessante evenementen waar ik als Paleo-liefhebber (zacht gezegd 😉 ) dolgraag heen zou willen. Het probleem is alleen: deze evenementen vinden in de VS plaats. Dat is dus niet iets waar je ‘zomaar even’ naartoe gaat.

Gelukkig ontdekte ik vorige week dat er -eindelijk- een Paleo evenement dicht bij huis wordt georganiseerd. In Berlijn nog wel! Berlijn, de stad van het allereerste Paleo restaurant Sauvage. Het is dus geen verrassing dat zich in deze stad het grootste Europese Paleo evenement plaats zal vinden, en wel op 25 juli.

Wat houdt de Paleo Convention in Berlijn precies in?

 • Een grote Food market (entree: slechts €2!)
  Hier kun je volop Paleo kraampjes bezoeken, genieten van kook- en sportshows en natuurlijk heerlijk eten.
 • Een symposium (tickets online verkrijgbaar)
  Hier kun je 10+ lezingen bijwonen van de meest kundige en interessante sprekers en meer dan 10 leuke workshops.

Zo zal Paul Jaminet (auteur van The Perfect Health Diet) aanwezig zijn als spreker en zijn er daarnaast interessante lezingen van Duitse of internationale experts op het gebied van Vitamine D, jagers en verzamelaars, Paleo en (top)sport en vasten, om maar iets te noemen.

Ook de workshops klinken veelbelovend en helemaal anders dan anders. Hiermee krijg je de gelegenheid om lekker actief bezig te zijn. Zo kun je leren hoe je een goede handstand maakt, hoe je kunt trainen met een kettlebell, wat een gezonde manier van bewegen is voor de mens (hint: niet wat je verwacht!) en hoe je bijvoorbeeld een goede squat kunt maken (wat echt ook belangrijk is voor degenen die zich niet met sport bezig houden, squatten is zelfs nog belangrijk voor je oma van 90 jaar!).

Een overzicht van alle -tot nu toe bekende- lezingen en workshops vind je hier en bekijk ook even de trailer hieronder.

Ben je niet zo van de lezingen en workshops, maar houd je wél van Paleo eten? Bekijk dan alvast het overzicht van exposanten op de Food market. Ikzelf krijg hier spontaan honger van en ergens ook het wanhopige gevoel dat ik op één dag niet genoeg honger zal hebben om werkelijk alles te proeven. Plus de neiging om er alles te kopen wat er te kopen valt, food of non-food.

Ik denk dat ik je niet uit hoef te leggen dat ik er echt zin in heb.

Maar misschien is het ook wel iets voor jou!
Trek de stoute schoenen aan en rijd gewoon voor een paar dagen naar Berlijn. Of ga met de trein of met het vliegtuig, dat kan ook! Hotels in Berlijn zijn niet zo duur (en anders is er altijd nog AirBnB) en je hoeft je ook geen zorgen te maken over je maaltijden: een heerlijk diner nuttig je gewoon bij Sauvage en in de rest van de stad vind je allerlei leuke lunchcafé’s, health food markten en nog veel meer.

Lijkt het jou ook leuk of ben je er zeker bij? Laat hieronder dan zeker even een berichtje achter!

Comments 5

 1. Klinkt erg leuk. Het nadeel vind ik dat de presentaties waarschijnlijk grotendeels in het Duits zullen zijn en dat vind ik minder.

  1. Hoi Marieke! Veel van de presentaties zijn inderdaad in het Duits (vind ik zelf ook jammer, want mijn Duits is niet zo goed..) maar de workshops zijn gelukkig vooral in het Engels. Dat scheelt alweer.

 2. En jij gaat vast zorgen dat er zo’n gaaf event naar Nederland komt 😉

 3. hoi, hoi, wat een leuk idee. Maar al geweest. Komt er weer zo’n event??? Misschien wel hier.

  1. Hoi Mieke! Er komen zeker meer van dit soort events in Europa. Niet alleen in Berlijn maar ook in Londen, Boedapest en misschien ook wel in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.