Paleo Pastasaus AIP nachtschadevrij

Paleo Pastasaus zonder tomaat – AIP, Nachtschadevrij

Paleo Pastasaus AIP nachtschadevrij

Na een nachtschadevrije ketchup kon een recept voor een nachtschadevrije rode (!) pastasaus natuurlijk niet ontbreken! En dat was eigenlijk helemaal niet moeilijk om te doen. Ik nam de ketchup als basis en tweakte hier en daar het recept om tot een heerlijke pastasaus te komen die ook nog eens super vol van smaak is. Een kind kan de was doen 😉

Ik heb namelijk best wat verzoekjes gehad voor een pastasaus als deze. Niet alleen van lezers, maar ook van mijn vriend 😉 Hij vond het zelfs zo lekker dat hij een dubbele portie in één keer opat, inclusief gehakt en courgettenoodles. Als hij dat doet, dan weet ik zeker dat het goed is.

En ik hoop natuurlijk dat jij net zo dol bent op deze pastasaus als hij, en als ikzelf! Hiermee ga je tomaten echt niet meer missen, dat kan ik je wel vertellen. Oh en een kleine reminder: waarom ik maar zelden tomaten eet dat lees je hier.

Zo serveer je de pastasaus

Hieronder vind je slechts het basisrecept voor de pastasaus. Zodra je die hebt gemaakt kun je eigenlijk alle kanten op en deze bereiden zoals je zelf lekker vindt. Ik zal je alvast wat tips geven!

  • Bak wat gehakt en een uitje en voeg hier de pastasaus aan toe (op het laatste moment, de saus is tenslotte al gaar dus deze hoeft alleen maar warm te worden). Serveer met ‘pasta’ naar keuze.
  • In plaats van ‘gewone’ pasta kun je o.a. kiezen voor: courgettenoodles, pastinaaknoodles, knolselderijnoodles, bloemkoolroosjes, zeewierpasta (van Seamore) of Paleo pasta (via Paleo Store).
  • Geef je pastasaus een upgrade door nog wat extra ingrediënten toe te voegen. Denk aan olijven, kappertjes, ansjovis, pijnboompitjes en verse kruiden zoals basilicum, oregano en/of tijm.
  • Deze saus is niet alleen lekker met gehakt, maar óók met spekjes, garnalen, worst, witvis, tonijn of makreel. Of een combinatie daarvan 😉

Supersnelle Pasta-tip

Wil je echt heeel snel klaar zijn? Dat kan! Zorg allereerst dat je de pastasaus op voorraad hebt. Maak bijvoorbeeld een driedubbele portie en vries deze in glazen potten of bakjes in. Voor 2 personen heb je ongeveer 400 ml pastasaus nodig.

Vervolgens verhit je 1 el kokosolie in een hapjespan, bak hierin wat courgettenoodles (2 minuten omscheppen), schenk de pastasaus erbij en schep deze er 1-2 minuten doorheen tot deze goed warm is. Schep er wat vis (uit een blikje bijvoorbeeld) doorheen en bak dit nog 1 minuutje mee. En hop: binnen 10 minuten heb jij een warme pastamaaltijd.

Paleo Pastasaus zonder tomaat - AIP, Nachtschadevrij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gepeld en grof gesneden
  • 350g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 500g gekookte rode biet, in blokjes INCLUSIEF HET KOOKVOCHT - ca. 60 ml
  • 5 el appelazijn
  • peper en zout
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een middelgrote pan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  2. Voeg knoflook en zoete aardappel toe en schep regelmatig om tot de zoete aardappel gaar is.
  3. Voeg rode biet met het kookvocht van de bietjes (dat wat in de verpakking aanwezig is), appelazijn, peper, zout, oregano en rozemarijn toe en bak dit nog even kort mee; maximaal 1 minuut.
  4. Pureer tot een gladde saus met behulp van een staafmixer of blender.
  5. Serveer met Paleo-proof pasta naar keuze, en bijvoorbeeld met wat rul gebakken gehakt.
 

Comments 7

    1. Post
      Author
  1. Vanmiddag nog zag ik een paleoproof recept (van de slager van het vlees van de woeste grond ‘de woeste slager’ 🙂 )maar mét tomaten.
    Ik was al helemaal teleurgesteld en nu verras je me met dit geweldige recept. Heel erg bedankt!

    1. Post
      Author
  2. Dit ga ik maken. Wil vragen kan dit ook in de vriezer als ik tijd heb en dan plotseling nodig heb ik dit er zo kan uithalen
    Lieve groet. Ans

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.