Gehaktballetjes met Jus en Broccolipuree

Gehaktballetjes met Jus en Broccolipuree

Gehaktballetjes met Jus en Broccolipuree

Ja, dit is eigenlijk gewoon een soort stamppotje met gehaktballen. Lekker Hollands 😉 Heel makkelijk te maken, redelijk snel klaar en je hebt er helemaal niet zo veel ingrediënten voor nodig. Ideaal voor een doordeweekse dag dus!

Dit soort diners zijn hier in huis echt favoriet. We houden natuurlijk ook van lekkere wokschotels, romige en kruidige curry’s, salades en een stevig soepje op zijn tijd. Maar zo’n lekker Hollands diner gaat er eigenlijk altijd goed in.

De coconut aminos geven de jus een heerlijke smaak, ik vind dat zo’n lekkere toevoeging in heel veel gerechten! Eigenlijk zoals wanneer je zelf sojasaus toe zou voegen, maar dan natuurlijk zonder de soja 😉 (waarom soja niet Paleo is, lees je hier). Oh en mocht je je afvragen waar je deze Coconut Aminos kunt kopen, dat kan via Paleo-Store.nl.

Ga jij deze ook proberen? Laat me dan zeker weten wat je er van vindt!

Gehaktballetjes met Jus en Broccolipuree
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Puree
  • 400g broccoli, in roosjes (incl. de stam, in blokjes)
  • 400g pastinaak, in blokjes
  • 1 el ghee
  • peper en zout
Gehaktballetjes
  • 250g rundergehakt
  • 1 tl biologische gehaktkruiden
  • 1 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, gepeld en in plakjes
  • 3 el coconut aminos
  • 1 el arrowroot
  • 2 el verse peterselie, fijn gesneden
Bereiding
  1. Begin met het maken van de gehaktballen door de gehaktkruiden door het gehakt te kneden en hier ongeveer 10 gehaktballetjes van te draaien. Zet even apart.
  2. Doe de broccoli en pastinaak in een pan met water en breng aan de kook. Kook de groenten in 8 minuten gaar.
  3. Verhit in de tussentijd de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
  4. Bak de uien en knoflook mee tot deze zacht zijn, en de gehaktballetjes gaar.
  5. Neem de gehaktballetjes uit de pan en zet deze even apart. Voeg coconut aminos en arrowroot toe aan de uien en knoflook in de pan en roer heel goed door elkaar tot het in begint te dikken.
  6. Giet de gekookte groenten af. Voeg ghee, peper en zout toe en pureer het geheel grof met een staafmixer.
  7. Serveer de puree met de gehaktballetjes en de 'jus' met uien en knoflook. Garneer met verse peterselie.
 

Comments 10

  1. Pingback: Love my paleo life – le Mode de Vie

  2. Wat verschrikkeli jk jammer dat jullie geen pinterestknop op deze site hebben?
    Heb al zo vaak dingen willen pinnen, ik hoop dat dat gauw komt.

    1. Post
      Author

      Je kunt alles gewoon pinnen hoor! Als je Google Chrome gebruikt kun je altijd de Pinterest-knop installeren en op je telefoon is het een kwestie van de link kopiëren 😊

    1. Post
      Author
  3. Hoi ik heb begrepen dat glutenvrije sojasaus wel kan bij een paleo leefstijl. Echter staat hier duidelijk geen sojasaus. Zou je dit uit kunnen leggen? Groetjes Melike

  4. Pingback: Love my paleo life – Alexandra Kalischewski

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.