Gekarameliseerde Ananas Lassi

Gekarameliseerde Ananas Lassi

Gekarameliseerde Ananas Lassi

Het gebeurt niet vaak dat ik een recept voor een drankje plaats. Maar als ik iets plaats, dan zorg ik ervoor dat het echt de moeite waard is om eens te proberen.

Ikzelf heb zo mijn favoriete dorstlessers, maar die zijn in de meeste gevallen best saai. Water. Thee. Water met koolzuur. Je begrijpt me wel. Oh en Kombucha natuurlijk, maar het zelf maken daarvan daar ben ik alweer mee gestopt. En flesjes kombucha zijn over het algemeen niet goedkoop, dus dan val ik toch weer terug op water. Of heel af en toe een verse juice of smoothie, als ik onderweg ben.
Bottenbouillon komt ook in mijn repertoire van drankjes voor, maar dat is toch meer een soort soep dan ‘een drankje’. Alcohol en koffie drink ik niet, dus daar houdt het wel zo’n beetje op.

Deze Lassi met gekarameliseerde ananas is een heel ander verhaal. Echt zo’n drankje waar je best eens de moeite voor wilt nemen om het te maken! Op een zomerse middag bijvoorbeeld (niet dat je dan de hele dag in de keuken moet gaan staan hoor) of bij een barbecue.

Kijk maar eens naar die mooie schuimlaag die erop zit en haal je dan de smaak van verse ananas in gedachten. Lekker he? Lijkt me reden genoeg om deze Lassi eens te proberen. Je kunt ‘m trouwens zowel warm als koud drinken!

Gekarameliseerde Ananas Lassi
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • ½ ananas (de rest van de ananas kun je lekker opeten!)
  • 4 el kokosolie of ghee
  • 500 ml kokosmelk of notenmelk naar keuze
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemalen kardemom
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Snijd de ananas in schijven van ongeveer 1 cm dik.
  2. Verhit de kokosolie (of ghee) in een koekenpan en bak hierin de ananasschijven in 4-5 minuten per kant goudbruin. Zet het vuur niet te hoog, anders verbranden ze.
  3. Laat de ananas een beetje afkoelen.
  4. Snijd de ananas in kleinere stukjes en combineer met kokosmelk (of notenmelk), kaneel, kardemom en vanille in de blender.
  5. Maal tot een schuimig drankje.
  6. Laat volledig afkoelen in de koelkast, of drink het meteen op.
 

Comments 1

  1. Sooowééé, dat was een succes! Om je vingers bij op te eten, echt verrukkelijk! Beetje pina colada, maar dan gezond.
    De volgende keer probeer ik het met amandelmelk, iets minder koolhydraten. Even bekijken hoe dat zal smaken, hoewel kokos en ananas natuurlijk een top combinatie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.