Supersnelle Zomersalade met kip

Supersnelle zomersalade met kip

Supersnelle Zomersalade met kip

Oké, oké, op de dag dat ik dit filmpje maakte regende het behoorlijk en was de zomer ver te zoeken. Maar aangezien het de komende dagen wél heel mooi weer wordt, komt het recept voor deze salade echt wel als geroepen.

Ik kan me niet voorstellen dat jij zin hebt om uren in de keuken te staan. Laat staan wanneer het buiten warm en zonnig is. Ik bedoel maar, dat soort weer vraagt om ontspanning, genieten en buiten zijn.

Maar aangezien je toch iets moet eten kun je er beter voor zorgen dat die gezonde maaltijd snel klaar is. Zomer is tenslotte absoluut niet het moment om jezelf volledig los te laten op ijsjes, friet en andere makkelijke afhaal-happen. Die keuzes zijn weliswaar makkelijk, maar je lichaam zal je er niet dankbaar voor zijn.

Een opgeblazen gevoel, buikpijn of jezelf toch even wat minder lekker voelen in je nieuwe zomerjurkje. Zonde, toch?

Daarom maak je je maaltijden ook in de zomer lekker zelf. Omdat het beter voor je is en omdat het heel erg lekker is. En misschien ook wel omdat het stiekem lekkerder is dan wanneer je in een restaurant zou eten. (tenminste, dat is mijn ervaring) Vorige week liet ik je al zien hoe je op de camping gezond kunt eten, nu laat ik je zien hoe je thuis in een handomdraai een lekkere salade maakt.

En maak je geen zorgen: deze salade is er niet één in een dozijn. Kijk zelf maar!

Vind je het keukengerei wat ik in mijn filmpjes gebruik ook zo mooi? Die handige bakjes en kleurrijke spatels bijvoorbeeld. Ik gebruik deze spullen echt met plezier en sta volledig achter de materialen waar ze van zijn gemaakt. In de gloednieuwe EetPaleo Winkel kun je deze artikelen zelf bestellen, zodat jij er ook heerlijk mee kunt koken!

Supersnelle zomersalade met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 300g kipfilet, in reepjes
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild
  • 6 el verse munt, alleen de blaadjes
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • ½ tl zout
  • 3 el citroensap
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 200g kastanjechampignons, in plakjes
  • ½ krop ijsbergsla, fijn gesneden
  • 4 abrikozen, in plakjes
  • 2 el pompoenpitten
  • extra olijfolie, als dressing
Bereiding
  1. Combineer gember, munt, knoflook, zout, citroensap en olijfolie in een kom en pureer tot een gladde marinade.
  2. Schenk de marinade over de reepjes kip in een kom en laat afgedekt in de koelkast ten minste 1 uur marineren.
  3. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  4. Voeg champignons toe en bak deze mee tot ze zacht zijn. Daarna kunnen de reepjes kip erbij.
  5. Leg de kipreepjes voorzichtig in de pan en laat ze 2-3 minuten bakken zonder eraan te zitten.
  6. Draai de kip om en bak ze nog 3-4 minuten aan de andere kant, zorg dat ze niet aanbranden.
  7. Verdeel de sla over over 2 borden en leg hier de kip met ui en champignons bovenop.
  8. Bestrooi met pompoenpitten en besprenkel vervolgens wat olijfolie naar smaak.
 

Comments 6

  1. Beste Marinka,
    Het lijkt me een heerlijke, gezonde en makkelijke salade!
    Heb je een idee hoe ik de gember (intolerantie) kan vervangen?
    Alvast bedankt
    Hanne

    1. Post
      Author

      In plaats van gember zou het lekker zijn om wat gemalen Laos (poeder of vers) toe te voegen. En misschien wat korianderzaad en/of komijnzaad erbij!

  2. Hoi Marinka,

    Ik heb een vraagje;op een bedje van champignons en uien kan de kip toch niet goed bakken?
    is het niet beter als de kip apart wordt gebakken in een koekenpan?

    Graag jou antwoord hierop.

    Groetjes,Fien

    1. Post
      Author

      Hoi Fien, Je bakt de kip samen met de champignons en de uien, je laat de kip er natuurlijk niet los op liggen. Dat gaat prima, zoals je ziet in het filmpje 🙂

  3. Pingback: Handige meeneemlunches | Paleo.be bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.