Paleo Bananenbrood

Paleo Bananenbrood

Paleo Bananenbrood

Paleo bananenbrood? Ten eerste is het hele principe van broodbakken natuurlijk niet Paleo en er is met de beste wil van de wereld, van Paleo ingrediënten, geen baksel te fabriceren dat op ons Europese brood lijkt.

Maar dat geeft helemaal niks!

We vinden het nu eenmaal fijn om af en toe iets te eten wat je in plakjes kan snijden en waar je ‘iets’ op kunt smeren. En daar verzinnen we dan gewoon een lekker receptje voor. Hier mijn variant op het welbekende paleo bananenbrood. Eigenlijk lijkt het veel meer op een cake maar er zit, behalve de banaan, geen enkele vorm van zoetstof in. Dit ‘brood’ kun je dan ook gerust zondagochtend bij het ontbijt eten! Of als snack… of als lunch… of gewoon…. Nou ja lekker genieten!

Amandelpasta is erg duur en om de kosten voor dit paleo bananenbrood binnen de perken te houden, kun je deze ook vervangen door een zadenpasta, zoals bijvoorbeeld zonnebloempittenpasta of tahin (sesampasta).

Paleo Bananenbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 4 gele bananen
  • 4 eieren
  • 120 gram witte amandelpasta (of een zadenpasta)
  • 60 gr kokosolie of roomboter, gesmolten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 70 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakzout
  • Snuf zeezout
  • Optioneel; een vulling naar keuze. Neem bijvoorbeeld 200 gram walnoten, gemengde noten, rozijnen, stukjes appel etc. etc.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Vet een cakevorm (van ongeveer 25 cm) in met kokosolie/roomboter.
  3. Prak de bananen.
  4. Meng de bananen met de eieren, de witte amandelpasta, de kokosolie en het citroensap.
  5. Zeef de kokosmeel en voeg deze samen met de kaneel, bakzout en zeezout toe aan het beslag.
  6. Goed kloppen zodat er geen klontjes achter blijven in het beslag.
  7. Voeg eventueel de vulling toe.
  8. Giet het beslag in je vorm en strijk de bovenkant glad.
  9. Bak het brood voor ongeveer 45-50 minuten of totdat een satéprikker schoon uit het brood komt.
  10. Laat het brood afkoelen op een rek.
  11. Je kunt overgebleven bananenbrood zonder problemen invriezen.
 

Comments 18

  1. Dit is echt een heerlijk fluffy bananenbrood. Ik gebruik je recept 2x in de week en verwijs anderen ook naar je recept. Het is echt heel lekker en je kunt het brood best een tijd bewaren. Zelf gooi ik er nog wat lijnzaad bij en vandaag ga ik hem maken met cashewpasta.
    Echt complimenten voor je website! Ik ben er zo blij mee!

    1. Post
      Author

      Dankjewel Evangeline! Het brood is inderdaad lekker hè? Met cashewpasta en lijnzaad lijkt me trouwens ook een goed idee, ga ik ook eens proberen 😀

    1. Post
      Author
  2. wat een geweldige luchtige textuur krijgt dit brood, dat had ik echt niet verwacht! Ik heb de kokosmeel 1 op 1 vervangen met bakbanenmeel. En voor de variatie gedroogde moerbeien en pecan noten aan toegevoegd .

    1. Post
      Author
  3. Pingback: 10 x bananenbrood zonder tarwe - Brndstf.nl

  4. Ik heb geen oven ,maar wel een magnetron waarin ik kan bakken. kan ik daar ook een bananen cake maken?

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  5. Ik heb al vele bananenbroden gemaakt maar deze is veruit mijn favoriet! Heerlijk! Wel doe ik er altijd een appeltje met schil doorheen, maakt het wat frisser.

  6. Ipv 120 gram amandelpasta 120 gram tahin gedaan. Ik vind hem eigenlijk te nat/klef. Kan dat door de tahin komen? Smaak is ok. En ruikt erg lekker als de over aanstaat!

  7. Ben nog een “bleu’ke” op Paleo gebied maar al doende leert men en dit brood is zooooooo lekker…zal ik zeker regelmatig maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.