Paleo Kokos Pannenkoeken

Paleo Kokos Pannenkoeken

Paleo Kokos Pannenkoeken

Pannenkoeken, naast brood het meest gezochte paleo recept. Google op paleo pannenkoeken en de recepten vliegen je om de oren.

Ik heb er inmiddels al heel wat uitgeprobeerd, maar meestal zijn ze heel zwaar door de amandelmeel of notenpasta of smaken heel erg naar ei (en dan bak ik liever een omelet).

Dit recept voor paleo kokos pannenkoeken is mijn absolute favoriet. Lekker luchtig, zonder overdreven naar ei te smaken. Echte Nederlandse pannenkoeken zullen we wel nooit bakken met Paleo ingrediënten (edit: inmiddels is het me gelukt!), maar dit is een heerlijk alternatief. Heerlijk bij het ontbijt of als luxe dessert.

Voor het beslag gebruik ik kokosmeel in plaats van gewoon tarwemeel, dit maakt de pannenkoeken glutenvrij en een stuk lager in koolhydraten. Bovendien zijn ze lactosevrij en notenvrij. Heel fijn om zorgeloos van te kunnen genieten.

Deze paleo pannenkoekjes zijn extra lekker met een beetje suikervrije jam, vers fruit of een beetje honing. Of wat opgeklopte kokosroom of een bolletje zelfgemaakt ijs!

Paleo Kokos Pannenkoeken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 35 gram kokosmeel
  • 60 ml kokosmelk
  • 20 gram gesmolten kokosolie/grasboter
  • 20 gram honing
  • Extra kokosolie/grasboter om in te bakken
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten in een kom. Zorg ervoor dat alle klontjes eruit geklopt zijn. Kokosmeel heeft nogal de neiging om te klonteren.
  2. Het mengsel blijft vrij dik, dit klopt, het loopt nog iets uit in de pan.
  3. Verwarm wat olie/boter in koekenpan.
  4. Gebruik ongeveer een eetlepel beslag per pannenkoekje. Je kunt meerdere pannenkoekjes tegelijk bakken in de pan.
  5. Bak de pannenkoekjes op laag vuur! Ze hebben de neiging snel aan te branden
  6. Wanneer de bovenkant droog is voorzichtig omdraaien (ze breken snel) en nog even kort bruin bakken.
 

Comments 56

  1. Beste Marinka , Vandaag heb ik geprobeerd om paleo pannenkoeken te maken , ik heb alle ingrediënten gebruikt zoals boven staat aangegeven , maar helaas het waren meer kruimelige pannenkoeken ipv vaste , wat doe ik verkeerd :((

    1. Post
      Author

      Ik heb geen idee wat je verkeerd hebt gedaan wanneer je het recept exact volgt. Weet je zeker dat je geen kokosrasp hebt gebruikt in plaats van kokosmeel? Dat maakt namelijk een groot verschil.

  2. Heb ze vandaag gemaakt; in een keer goed gelukt en ze waren superlekker! Echt hemels t.o.v. pannenkoekjes van amandelmeel, haha! Thanks!

    1. lees vele commentaren op de pannenkoekjes. Een vraag moet de 20 gram gesmolten kokosolie/grasboter door het beslag of is dit alleen voor het bakken?

      1. Alle ingrediënten worden gebruikt voor het beslag 🙂 Om de pannenkoeken te bakken, gebruik je extra olie/boter.

    1. Post
      Author
  3. Dank voor dit tecept! Onze dochter (13) had dit receptje gevonden en ons een Valentijnslunch bezorgd❤️, met een beetje boter erover leken het wel
    poffertjes! Heerlijk!

    1. Post
      Author
    1. Ze worden koolhydraatarm/beperkt als je de honing achterwege laat 🙂
      Ligt heel erg aan welk soort kokosmeel je gebruikt (het ene merk zitten minder koolhydraten in als de ander)

    1. Post
      Author
  4. Is er ook ern mogelijkheid om ei weg te laten of te vervangen? Ik doe ondertussen aip en ik mag (hopelijk nog) geen ei eten.

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  5. Sorry maar zo duidelijk vind ik het niet. Mix alle ingredienten door elkaar. Gesmolten boter bij de eieren dan krijg je dat die eieren door die warmte gaan stollen. Lijkt mij niet echt handig want dan krijg je er sowieso klonten erin. Gezien ik allergisch ben voor honing vroeg ik of dat voor de finishing touche is of juist er ook in moet.

  6. Net gebakken en zijn heerlijk:), en klontvrij.

    @ Greta, de boter even een beetje af laten koelen voordat je het erdoor doet.
    Ipv honing kan je agavesiroop gebruiken?

  7. Heerlijke pannenkoekjes! Als je begint met mengen van meel met eieren, dan kokosmelk en dan olie dan weet je zeker dat er geen klonten ontstaan.

  8. Zalig receptje! Ik gebruik agave siroop ipv honing en voeg tijdens het bakken stukjes appel of blauwe bessen toe. Dochter vind ze heerlijk! Zij niet alleen 😁😉

  9. Welke kokosmelk is dit? Waar je ook curry’s mee maakt of zeg maar de “gewone melk” net als amandel- en sojameel?

    1. Post
      Author
  10. Dit weekend mijn standaard bananenpannenkoekrecept aangepast met wat kokosmeel. Inderdaad een soort poffertjes structuur: 2 rijpe bakbananen, 3 el kokosolie (hoeft niet gesmolten), 4 eieren en 2 el kokosmeel gemengd met 1/4 tl zout en 1/4 tl bicaronaat. Alles in de keukenmachine mixen en dan in kleine hoopjes bakken op zacht vuur.
    Het omdraaien vind ik echt een crime, ik doe het met twee spatels en dan nog vouwen ze dubbel of zo. Maar ze zijn wel heeeerlijk! Hoeft niet eens zoet bij.

  11. Vandaag de pannekoekjes gemaakt!
    Ging helemaal goed en ze zijn erg lekker. Ik heb eerlijk gezegd alle ingredienten gewoon in de keukenmachine gedaan en aangezet. Ook gewone met de warme kokosolie. Geen klonten prima beslag en op laag vuur 8 pannekoekjes gebakken. Omdraaien ging ook prima.
    Ben erg blij met dit recept om ook is mee naar werk te nemen voor bij de lunch!
    Super bedankt, Marinka voor dit gratis recept weer..

  12. Ik heb ze gemaakt en moet zeggen ze zijn echt lekker. Ben geen pannekoeken mens maar deze zijn echt goed.

  13. Pingback: Kokos-pancakes – Another Hashtag

  14. Zojuist de pannenkoekjes gebakken en opgegeten. Per abuis twee keer zoveel kokosolie gebruikt maar dat maakte ze misschien wel extra smeuïg. En in plaats van kokosmelk gewoon water genomen, ook dat deed niets af aan de smaak. Ze zijn goed gelukt en smaakten lekker!

  15. Wat een heerlijke luchtige ( pannen) koekjes
    Meteen goed gelukt…..met tips uit het hierboven geschreven
    Oa eerst meel en eieren en dan de rest
    Heb mezelf verwend door ieder pannenkoekje te versieren….oftewel blauwe bessen….hele donkere chocopasta……cashewnotenpasta….
    Laatste producten in Duitsland gekocht….ook het meel
    Scheelt behoorlijk in prijs

    Ben begonnen met paleo suikervrij en heb veel moeite met het eten van vlees….vis op de vroege ochtend
    Dus pannenkoekjes zijn favoriet
    De rest wordt straks bij de lunch belegd met groenten en ei

  16. Ik heb ze vandaag geproefd, manlief had ze als verassing voor me gemaakt. Maar ik vond het wel teveel naar eieren smaken en ook aan de droge kant. Maar zo te lezen van de andere reacties moet het denk ik aan mij liggen. 😂😅 Wel waren ze lekker luchtig!

  17. De smaak vond ik goed, maar ik vind de pannenkoekjes ook aan de droge kant. Heb het recept wel precies gevolgd. Ik heb een andere keer de ‘echte paleo pannenkoeken’ gemaakt (met allerlei vervangingen volgens Marinka’s lijst) en die vond ik lekkerder.

  18. Ik heb ze vandaag gemaakt en gelukt, de eerste drie waren een beetje dik 🙂 ik vraag mij af wat de voedingswaarden zijn voor dit recept?

  19. ik heb vandaag de kokosmeel pannenkoeken gemaakt. ik las helaas te laat dat ik andere kokosmelk had moeten gebruiken…dus volgende week maaknik ze opnieuw.

    maar ik heb er nu 2 over.
    vanochtend gemaakt. kan ik ze in de koelkast tot morgenavond bewaren?

  20. Ik heb echt de ingrediënten gevolg maar het beslag lijkt meer op deeg voor koekjes zo dik? Kan ik er extra olie bij voegen?

    1. Als je het recept volgt dan kun je er ongeveer 8 pannenkoekjes van maken 🙂 Je kunt het recept inderdaad aanpassen waar je denkt dat nodig is.

  21. Wat voor kokosmelk gebruik ik hiervoor? Er staan in de AH op verschillende plaatsen kokosmelk, variërend van kleine blikjes of pakjes bij de Aziatische producten tot hele literpakken in de koelafdeling. Hoe weet ik welke ik nodig heb?

    1. Post
      Author
  22. Ik heb het geprobeerd maar ik krijg niets meer dan kruimel-appeltaart kruimels… Ik heb alles gedaan wat er in het recept staat. De kruimels smaken wel lekker maar dat eet natuurlijk niet prettig haha, ja voor op de taart xd

  23. Kan ik dit beslag (zonder honing) gebruiken om mijn kibbeling in te bakken, of zijn de verhoudingen dan anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.