Rauwe Cacaotruffels

Rauwe Cacaotruffels

Gezonde Chocolade truffels

In samenwerking met Kundalini Superfoods mag ik weer een leuke winactie organiseren en heb ik een heerlijk recept voor Rauwe Cacaotruffels voor je! Ditmaal maak je kans op een verpakking rauwe cacao.

Waarom rauwe cacao? Omdat het allerlei gezonde stofjes bevat zoals: antioxidanten, magnesium, ijzer, bio-flavonoïden en niet te vergeten een stofje wat op endorfine lijkt waardoor je er ook nog eens vrolijk van wordt! Oja, en het is ook nog eens heel lekker.

Ik kan me zo voorstellen dat je liever geen hap cacaopoeder neemt (kan wel natuurlijk..) maar om alvast een suggestie te geven vind je hieronder een lekker recept met rauwe cacao: chocoladetruffels! Hierbij wordt de cacao niet verhit waardoor alle gezonde stofjes behouden blijven.

Benieuwd wie de dames achter Kundalini Superfoods zijn? Dat zijn Leonie (Klassiek Homeopaat en coach) en Ellen (voedingsdeskundige en coach). Op het visitekaartje van Ellen zie je haar beroep als ‘Directeur Levensgenieter’ staan; geweldig! Dat beroep zou iedereen moeten hebben.

Naast een eigen praktijk runnen zij ook de webshop Kundalini Superfoods; handig, want daar vind je niet alleen superfoods maar ook supplementen, thee, boeken, lichaamsverzorging en andere biologische producten. Alles in een dus.

Kundalini Superfoods Cacao

En dan nu.. de winactie! Hij is helaas alleen geschikt voor degenen met een Facebook-account.
Door het schemaatje hieronder in te vullen en dus de facebook-pagina van EetPaleo én van Kundalini Superfoods te liken, maak je al 2x kans. Heb je ook Twitter en deel je deze winactie? Dan maak je zelfs 3x extra kans op deze prijs.

Op woensdag 28 augustus aanstaande wordt de winnaar hier bekend gemaakt. De winactie is gesloten en de winnaars hebben bericht.

Gezonde chocolade truffels recept!

Deze Rauwe Cacaotruffels zien er indrukwekkend uit, maar zijn eigenlijk erg makkelijk te maken. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en al met al ben je ongeveer 20 minuten bezig met het bereiden (plus 30 minuten wachttijd).

Het leuke hiervan is dat je zelfs de kans krijgt om lekker met je handen in het chocolademengsel te zitten, na afloop je vingers af likken mag absoluut! Omdat deze truffels niet verhit zijn, blijven alle gezonde stoffen uit de cacao, honing en kaneel bewaard; zo krijg je tijdens het snoepen toch heel wat gezonde stofjes binnen.

Tip: de chocolade truffels heb ik voor het serveren nog even door de cacaopoeder en kokosrasp gerold voor een extra leuk resultaat. Hiervoor kun je natuurlijk ook fijngehakte nootjes of pitten gebruiken!

Rauwe Cacaotruffels
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • Kokosolie - 75 ml, vloeibaar
  • Rauwe honing - 60 ml
  • Kaneel - 1 tl
  • Rauwe cacao - 80g + extra om de truffels doorheen te rollen
  • Kokosrasp - om de truf f els doorheen te rollen
Bereiding
  1. Combineer de kokosolie, honing en kaneel in een kom en roer het met een lepel tot een gladde massa.
  2. Roer de cacao erdoor tot deze volledig in het mengsel op is genomen.
  3. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  4. Zet 2 schaaltjes klaar; 1 met wat cacao, en 1 met wat kokosrasp om de truffels doorheen te rollen.
  5. Gebruik een theelepel om telkens een wat van het truffelmengsel op te scheppen en rol dit met je handen tot een bolletje.
  6. Rol het bolletje door de cacao, of door het kokosrasp zodat er een mooi laagje omheen komt, leg de truffel vervolgens op een bordje.
  7. Herhaal tot je truffelmengsel op is.
  8. Bewaar de rauwe cacao truffels tot gebruik in de koelkast. Eet smakelijk!
 

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.