Speculicecream Sandwiches

Speculicecream Sandwiches

Speculicecream Sandwiches

Specu.. Wat?? Speculicecream Sandwiches. Vraag me niet hoe ik op de naam kwam, want die was er gewoon ineens. Maar geloof me zeker wanneer ik zeg dat dit echt heel lekker is. En nog glutenvrij en lactosevrij ook!

Zoals je in de grote Paleo ijstest hebt kunnen lezen, was de Specu Special Spice van Professor Grunschnabel een van de favorieten. Alhoewel, voordat ik deze test deed was ik al fan van deze smaak ijs. De eerste keer dat ik ‘m in de supermarkt zag staan, heb ik deze mee naar huis genomen. Echt heel erg lekker!

Wat je je hierbij voor kunt stellen? Heerlijk romig ijs op basis van kokosmelk, met een fijne, kruidige speculaassmaak. Met lekker veel gember en kaneel en nog veel meer! En waar kun je dat nu het beste mee combineren? Met nog meer speculaas! Tenminste, dat was mijn idee 😉

Speculaas, speculaas en nog meer speculaas

Het idee van een ice-cream sandwich sprak me al een tijdje aan. Ik had alleen nog niet bedacht met welk soort ijs ik dat zou gaan combineren. Nu de feestdagen in aantocht zijn (ok, Sinterklaas is al geweest, maar met Kerst is speculaas echt nog steeds heel lekker!) kon ik niets anders bedenken dan SPECULAAS. Met speculaas. Met nog meer speculaas. Omdat het zo lekker is.

Kortom: ik bakte speculaaskoekjes (die overigens erg lekker zijn, ook zonder ijs) en vulde ze met Specu Special Spice ijs. Heer-lijk.

Mocht je je afvragen wie de enorme ijstoren op de foto op heeft gegeten.. Die eer was aan mijn vriend! Uiteraard is dit niet de normale portiegrootte die ik aan zou raden. Maar door de koekjes wat kleiner te maken kun je natuurlijk zeker de hoogte in gaan.

Speculicecream Sandwiches
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
Koekjes
  • 150g amandelmeel
  • 50g bakbananenmeel
  • 50g kokosbloesemsuiker
  • 1 el speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 65g kokosolie, gesmolten
  • 1 ei
IJs
  • 1 pot Specu Special Spice van Professor Grunschnabel (of een andere soort Paleo-proof ijs naar keuze!)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer alle droge ingrediënten voor de koekjes in een kom en roer ze goed door elkaar.
  3. Voeg het ei en de kokosolie toe en meng tot een dik, kneedbaar deeg.
  4. Verdeel het deeg in ca. 16 gelijke balletjes en druk deze plat op de bakplaat. Maak alle koekjes ongeveer even groot.
  5. Bak de koekjes in 12-15 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen. De koekjes worden stevig en knapperig wanneer ze afkoelen.
  6. Laat het ijs 15-20 minuten ontdooien. Leg een mooie bol ijs tussen 2 koekjes en druk deze een beetje plat.
  7. Wil je dit dessert pas later serveren? Leg de complete sandwiches dan weer terug in de vriezer, dat werkt perfect. Voor het serveren hoef je ze slechts 10 minuutjes te laten ontdooien.
 

Speculicecream Sandwiches

Comments 7

  1. Dat ijs kende ik nog niet, dus even gegoocheld, want dat leek me wel wat! Maar ik zie dat er suiker in zit… Geen optie voor mij helaas. Maar, hoezo past dat dan binnen paleo?

  2. Grappig dat anderen je werk al over nemen, he Marinka. 😉
    Lekkere paleo feestdagen voor jullie!! Hier jammer genoeg niet paleo. Ik moet heel hard studeren, dus mijn man kookt 😍… niet paleo 😌.. Maar wellicht ga ik het toch niet kunnen laten af en toe goed voor mezelf te zorgen op dat gebied. Zo maakte ik gisteren appel-haverkoeken (zinvollevoeding.nl) met groene selder, want daar had ik zin in. Geproefd én goedgekeurd!
    Speculicecream vind ik fantastisch gevonden! Uittesten zal jammer genoeg voor na de kerstvakantie zijn.

  3. Ging ik speciaal naar een AH waar ze dit ijs hebben.. zit er suiker en dextrose in. Jammer!! Geen Paleo dan toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.