Gepaneerde kip met groene groenten

Gepaneerde kip met groene groenten

Gepaneerde kip met groene groenten

Wanneer ik aan comfort food denk, dan komt een stukje gepaneerde kip zéker op het lijstje te staan. Gewoon omdat het zo lekker is, zo’n knapperig laagje. Met de gemiddelde schnitzel maak je mij niet zo heel blij, maar met kip, ja! Daar schuif ik met plezier voor aan tafel.

Het sprak dus redelijk voor zich dat ik ook eens een lekker recept zou maken voor goede, knapperige kip, helemaal Paleo-stijl. Dus glutenvrij, vrij van granen maar wel knapperig dus. Alleen de vraag die voornamelijk ontstond was welke groenten ik er dan bij zou serveren. Een rondje door de supermarkt gaf me al snel inspiratie – een combi van groene asperges en cavolo nero. Dat laatste eet ik niet zo vaak (jij misschien ook niet), maar is wel super lekker en vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar. Het wordt ook wel palmkool genoemd en lijkt op boerenkool, maar dan ietsje steviger.

Knapperige gepaneerde kip

Knapperige kip is heel simpel te maken. Ik heb in dit geval gekozen voor een coating van amandelmeel met kruiden. Echt super knapperig wordt dat natuurlijk niet, maar erg lekker is het wel. De truc zit hem in het goed garen van de kip (wel zo belangrijk) op een manier waarop het kruidenlaagje dus niet verbrandt. Daarom gebruik ik in dit geval kippendijfilets, die kun je mooi open vouwen en plat leggen. Mocht je liever gewone kipfilets willen gebruiken, dan zou je deze eventjes plat kunnen slaan voor je ze paneert.

Een andere opties is de filets insnijden en open vouwen, dan is het natuurlijk ook al een stuk platter.

Serveren met…

Zoals ik net al schreef heb ik gekozen voor een combinatie van groene asperges en cavolo nero bij de kip, maar er zijn nog heel veel meer opties. Serveer de kip bijvoorbeeld op een salade, met een dipsausje erbij tijdens de borrel of bij elke andere groente naar keuze.

Het recept!

Gepaneerde kip met groene groenten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 250g kippendijfilets
  • 1 ei, los geklopt
  • 4 el amandelmeel
  • ½ tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 3 el kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 350g groene asperges, in stukken van 2-3 cm gesneden
  • 100g cavolo nero, gesneden
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 citroen, in partjes
Bereiding
  1. Leg de kippendijfilets helemaal plat en wentel ze door het losgeklopte ei.
  2. Meng in een kom amandelmeel met oregano en peper en zout en wentel de kippendijfilets hier vervolgens doorheen.
  3. Verhit 2 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gepaneerde kip rondom goudbruin en gaar, in ongeveer 10 minuten.
  4. Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de uien zachtjes aan.
  5. Bak de asperges 3-4 minuten al omscheppend mee en voeg vervolgens de cavolo nero toe, welke nog 1-2 minuten mee kan garen.
  6. Blus het gerecht af met de balsamico azijn.
  7. Serveer de groenten met de kip en partjes citroen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.