Makreel met Herfstgroenten recept verse visbox

Makreel met Herfstgroenten

Makreel met Herfstgroenten

Het is alweer een lange tijd geleden dat ik makreel heb gegeten. En een nog langere tijd dat ik écht lekkere verse vis heb gehad. Toen ik de Versevisbox ontving (met daarin makreel, kabeljauw, schol en schar) was ik dan ook helemaal verrast. Deze Makreel met Herfstgroenten is zo lekker! Een ideaal visgerecht voor op een gure herfstdag.

Verse vis uit Den Oever

Versevisbox is een super mooi initiatief van Remco Nieuwenhuizen en Lisa Springer, die beide zijn opgegroeid in een vissersdorp. Doordat ze beide gewend zijn aan de kwaliteit van verse vis en erachter kwamen dat dit in andere dorpen en steden niet vanzelfsprekend is, zijn ze Versevisbox gestart. Iedere maand verzenden Remco en Lisa een box met 4 verschillende vissoorten die zijn gevangen bij de afslag in Den Oever.

Deze maand werd de visbox bij mij thuis afgeleverd via vriestransport. Netjes vacuüm verpakt en gelabeld. Doordat de vis meteen na de vangst is schoongemaakt en ingevroren, hoeven er geen extra conserveringsmiddelen, antibiotica’s of e-nummers aan de vis worden toegevoegd. En dat proef je!

Makreel met Herfstgroenten

Makreel, kabeljauw, schol & schar

Van tevoren was het voor mij een verrassing welke zeeproducten ik zou ontvangen. De inhoud van de visbox is namelijk afhankelijk van wat de vissersmannen die maand hebben gevangen in de zee. In mijn box voor 2 personen zaten makreel, kabeljauw, schol en schar. Die laatste heb ik nog nooit zelf bereid, dus dat wordt een leuk experiment 🙂

Voor nu ben ik begonnen met de makreel en die viel helemaal niet tegen. Integendeel zelfs, ik kan denk ik wel zeggen dat dit een van de beste verse makreel is die ik ooit heb gegeten. Een rijke en zachte smaak, helemaal niet zo indringend als dat je zou verwachten. Hierdoor heeft de vis ook weinig extra’s nodig. Wat citroensap, peper en zout en klaar ben je!

Omega 3 vetzuren

Makreel bevat veel Omega 3 vetzuren, wat zorgt voor de regulatie van ontstekingen. Waar we Omega 6 vetzuren dagelijks in grote hoeveelheden binnen krijgen (uit onder andere vlees, noten en zaden), krijgen we in verhouding te weinig Omega 3 vetzuren binnen. Makreel is dus hartstikke goed voor je lijf en je kunt het lekker vaak eten. Zelf heb ik een hele goede ervaring met Versevisbox en is dit zeker een aanrader voor de fijnproever die op zoek is naar een online adresje voor duurzame, verse vis.

Wil je meer weten over gezonde vetten? Lees hier het hele artikel.

Dit artikel is gesponsord door Versevisbox.

Makreel met Herfstgroenten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Makreel:
  • 250g makreelfilets (ca. 4 stuks)
  • 1 el kokosolie
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
Herfstgroenten:
  • 500g pompoen, in parten gesneden
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 4 stengels bleekselderij, gesneden
  • 1 el verse tijm
  • ½ tl venkelzaad
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wrijf de parten pompoen in met 1 el kokosolie en verdeel ze over de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar.
  3. Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  4. Voeg de bleekselderij toe en bak dit al omscheppend 3-4 minuten mee tot het zachter is geworden.
  5. Breng op smaak met venkelzaad, tijm en peper en zout. Houd de groenten warm in de pan terwijl je de vis bakt.
  6. Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan. Dep de makreelfilets droog met wat keukenpapier en bak ze vervolgens in de hete pan aan beide kanten goudbruin en gaar.
  7. Besprenkel na het bakken met wat citroensap en peper en zout.
  8. Serveer de makreel met de gebakken ui en bleekselderij en de pompoen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.