Paleo Pasta Puttanesca

Paleo Pasta Puttanesca

Paleo Pasta Puttanesca

Een paar jaar geleden was echt iedereen in de ban van de spiraalsnijder en het valt me op dat deze nu een beetje in de vergetelheid lijkt te zijn geraakt. Zonde, want dit heel fijne keukenhulpje is het echt waard om te hebben. Je maakt er bijvoorbeeld deze Pasta Puttanesca mee! Een heel fijn glutenvrij pastagerecht (zonder echte pasta natuurlijk) waarmee je de zomer absoluut in huis haalt.

De spiraalsnijder

Voor je je spiraalsnijder uit de kast haalt en enthousiast een knolselderij begint te schillen om dit recept te maken (tenminste, ik hoop dat je zo blij wordt van dit recept!), is een kleine waarschuwing wel op zijn plaats. Zo’n puntenslijper model spiraalsnijder gaat geen slierten van een knolselderij maken. Helaas. Zorg dus wel dat je een grote, stevige spiraalsnijder hebt. Zo eentje die eigenlijk best veel ruimte inneemt in de kast, maar waarmee je wel echt alle kanten op kunt. Ikzelf heb dit model, waar ik inmiddels 4 jaar dankbaar gebruik van maak.

Heb je eenmaal slierten gemaakt van de knolselderij? Dan is de rest van dit gerecht echt zó gemaakt. Vergeet trouwens niet de ansjovisfilets toe te voegen, die maken qua smaak echt een enorm verschil. Ben je vegetarisch? Dan kun je wat gezouten amandelen over het gerecht strooien na afloop (overigens ook een lekker extraatje voor iedereen die niet vegetarisch eet).

Het recept!

Paleo Pasta Puttanesca
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 400g tomatenblokjes (blik)
  • 80g kalamata olijven
  • 5 ansjovisfilets, fijn gesneden
  • 3 el kappertjes
  • ½ tl venkelzaad
  • Peper en zout
  • 2 el verse peterselie, fijn gesneden
Bereiding
  1. Schil de knolselderij en gebruik vervolgens een spiraalsnijder om er dunne spaghettislierten van te snijden. Zet even apart.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook aan.
  3. Voeg de paprika toe en bak deze 2-3 minuten al omscheppend mee.
  4. Voeg tomatenblokjes, olijven, ansjovis, kappertjes en venkelzaad toe aan het gerecht en laatongeveer 5 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door.
  5. Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een andere hapjespan en bak hierin de knolselderijslierten al omscheppend beetgaar, ca. 4-5 minuten.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer deze met de knolselderijslierten.
  7. Garneer met de verse peterselie.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.