Paleo Kipsaté

Paleo Saté

Paleo Kipsaté

Ben jij ook zo dol op saté? Ik wel! Lekker mals vlees, goed gemarineerd in de meest smakelijke kruiden. En eigenlijk is het ook super makkelijk om te maken! De marinade maak je even snel in een blender (of met een staafmixer, wat je maar wilt) en vervolgens laat je de smaken in het vlees trekken. Wanneer het uiteindelijk tijd is om te gaan eten hoef je alleen het vlees maar op stokjes te doen en ze te bakken. Easy does it!

Deze Paleo saté is echt superlekker. In heel veel marinades wordt sojasaus verwerkt natuurlijk, maar in deze saté helemaal niet. Perfect voor iedereen die glutenvrij eet, of gewoon geen soja eet (zoals de meeste Paleo-ers, waarom dat is lees je hier). De perfecte vervanger voor sojasaus vind ik coconut aminos. Jaren geleden was dit alleen in de VS te krijgen, maar tegenwoordig vind je het in Nederland in verschillende webshops en zelfs in de schappen bij de EkoPlaza.

Wat eet je bij kipsaté?

Oké, stel dat je deze saté gaat maken (een aanrader trouwens), wat eet je er dan bij? Bijvoorbeeld een lekkere salade, vooral in de zomer is dat natuurlijk perfect. Maar je zou ook kunnen denken aan een bowl gevuld met kort gebakken bloemkoolrijst, een uitje, wat knoflook, veel verse kruiden zoals koriander en munt, een scheutje vissaus… Ik krijg al honger als ik er aan denk. Al is dat vrijwel onmogelijk, want ik heb zojuist een flinke portie van deze saté op 😉

Houd je niet zo van kip? Dan kun je ook varkenshaas gebruiken om de saté van te maken. Ook erg lekker.
Satésaus is hier totaal niet bij nodig trouwens; deze sateetjes hebben al genoeg smaak van zichzelf.

Paleo Saté
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 500g kippendijfilet (of varkenshaas), in blokjes
  • 6 el coconut aminos
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 4 el verse koriander
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl laos
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten behalve de kip in een blender en maal tot een saus. De saus mag nog wel wat klontjes hebben, maar geen grote stukken kruiden.
  2. Schenk de marinade over de kip in een schaal, dek af en laat ten minste een uur in de koelkast marineren.
  3. Rijg de stukjes kip aan stokjes en leg ze even apart.
  4. Verhit een grillpan of zet de barbecue aan, en bak hierop de kipsaté in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Paleo kipsaté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.