Snelle vissoep recept Paleo kabeljauw

Snelle Vissoep

Snelle vissoep recept Paleo kabeljauw

Zoals je misschien wel weet, ben ik ontzettend fan van soep. Champignonsoep, kippensoep, pompoensoep, mosterd-courgettesoep, aspergesoep, ‘erwtensoep’, preisoep. Noem het maar op en je vindt er een recept van op EetPaleo. Totdat ik een mailtje kreeg van een lezer die vroeg of ik ook weleens vissoep had gemaakt. Eerlijk gezegd houd ik zelf niet zo heel erg van de uitgesproken smaak en dus ben ik meteen de keuken ingedoken om een wat meer toegankelijke en super simpele variant te maken, met deze Snelle Vissoep als resultaat!

Supersnel recept in minder dan 30 minuten

Sinds ik ben bevallen van mijn zoontje, is koken echt een uitdaging. Waar ik voorheen binnen een half uurtje mijn lunch op tafel had staan, kom ik er nu soms niet eens aan toe om te beginnen met het maken van een maaltijd. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik mezelf minder optimaal voed. Als ik eventjes tijd heb om te koken dan zorg ik dat het iets is waar ik écht zin in heb. Zoals deze Snelle Vissoep, die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook klaar is in minder dan 30 minuten 🙂

Waar koop je verse vis?

Regelmatig krijg ik de vraag waar ik mijn vis haal. Deze koop ik in de webshop van De Woeste Grond (als het daar verkrijgbaar is) of bij de natuurvoedingswinkel zoals EkoPlaza. Zelf geef ik de voorkeur aan wildgevangen vis. Niet alleen vanwege het gezondheidsaspect, maar ook de smaak en structuur vind ik vaak veel lekkerder.

Sinds kort heb ik ook een nieuw adresje ontdekt waar je lekkere vis kunt krijgen: Versevisbox. Vorige maand ontving ik de box met daarin makreel, schol, schar en kabeljauw. Deze vis wordt meteen na de vangst is schoongemaakt en ingevroren waardoor er geen extra conserveringsmiddelen, antibiotica’s of e-nummers aan de vis hoeven worden toegevoegd. En dat proef je echt. Lees in dit recept meer over mijn ervaring met de verse visbox.

Snelle Vissoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 prei, in ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 400g tomatenstukjes
  • 1200 ml bouillon naar keuze
  • Peper en zout
  • 600g kabeljauwfilet, in stukken
  • 1 tl gedroogde dille
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de prei, knoflook en bloemkool 2-3 minuten al omscheppend aan.
  2. Voeg de tomatenstukjes en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Kook in 10 minuten gaar en pureer met behulp van een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  4. Leg de kabeljauwfilet in de soep en breng de soep opnieuw aan de kook, kook de vis in 6-10 minuten gaar.
  5. Garneer met dille.
 

Comments 6

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

      De gezondheidsvoordelen van het eten van wild gevangen vis wegen altijd op tegen de vervuiling die je binnenkrijgt. Wel is het in dit geval raadzaam om kleinere vissen te eten. Een tonijn leeft bijvoorbeeld een stuk langer voor dat ‘ie wordt gevangen en neemt in die tijd behoorlijk wat toxines tot zich in zee, maar een sardine krijgt die kans minder. Daarnaast is de vetzuursamenstelling van wilde vis ook echt stukken beter dan kweekvis, dat kun je haast niet met elkaar vergelijken.

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.