Spicy Garnalencurry met Courgetti

Spicy garnalencurry met courgetti

Spicy Garnalencurry met Courgetti

Ben jij ook zo’n fan van courgettenoodles? Ik ben er dol op, dat kan ik meerdere keren per week met alle plezier eten. Het is zo makkelijk te maken (met de spiraalsnijder!), en past perfect bij allerlei soorten sauzen. Nu ben ik vaak geneigd om er een standaard Italiaans gerecht mee te maken, dus deze keer besloot ik het anders te doen: ik maakte een pittige garnalencurry met bakbanaanchips erbij. Mijn man en ik hebben ervan zitten smullen, en het was ook nog binnen 20 minuten klaar!

Spicy Garnalencurry met Courgetti

Alles in één pan

Waar ik dol ben op courgettenoodles, ben ik niet zo dol op het doen van de afwas. Gelukkig hebben we een vaatwasser, maar mijn pannen stop ik daar het liefste niet in. Om de levensduur te vergroten. Bovendien zijn veel van mijn pannen echt niet geschikt voor de vaatwasser, die schrob ik dus met liefde schoon en zet ze goed ingevet terug in de kast (je pan invetten met een laagje kokosolie voordat deze in de kast gaat voorkomt dat ‘ie oxideert, bij pannen van gietijzer en plaatstaal is dat wel belangrijk).

Daarom maak ik het liefste maar één pan vies wanneer ik aan het koken ben, maar dat is niet altijd realistisch. Bij dit recept bijvoorbeeld; je hebt één pan nodig voor de garnalencurry met noodles en eentje voor de bakbanaanchips. Gelukkig heb ik sinds kort een heel erg fijne pan van Fissler die gewoon in de vaatwasser kan, omdat deze van RVS is gemaakt. Win-win, want de pan bevat geen schadelijke stoffen, en je hoeft er niet na elk gebruik op te staan schrobben. Zo’n pan gaat trouwens een leven lang mee wanneer je er goed voor zorgt, ideaal. Ik durf te zeggen dat dit mijn nieuwe favoriet is!

Spicy Garnalencurry met Courgetti

Garnalencurry

Voor we naar het recept voor de garnalencurry gaan heb ik al zo’n vermoeden dat ik vragen ga krijgen over het soort currypasta wat ik heb gebruikt. Ik gebruik dus meestal rode currypasta, omdat ik dat lekker vind, maar voel je vrij om een ander soort te gebruiken. De lekkerste currypasta’s vind je bij de toko, maar soms ook bij de supermarkt. De truc is om de ingrediënten goed te lezen – zit er soja in, of smaakversterkers of oliën die je liever niet eet? Dan neem je de volgende. Maar geen zorgen; een goede currypasta zonder zooi is prima te vinden. Die van Mae Ploy zijn altijd goed.

En wil je weten hoe je de bakbanaanchips maakt? Dat recept vind je hier. Kun je meteen lachen om mijn allereerste kookfilmpje van een aantal jaren geleden 😉

Spicy garnalencurry met courgetti
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 2 el rode currypasta
  • 140g tomatenpuree
  • 150 ml kokosmelk
  • 200g garnalen
  • 2 courgettes
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • Zelfgemaakte bakbanaanchips om te serveren (recept vind je hier)
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  2. Bak de currypasta en tomatenpuree een minuutje mee en meng vervolgens de kokosmelk door het gerecht.
  3. Breng het geheel aan de kook en meng er dan de garnalen door. Schep regelmatig om, tot de garnalen gaar zijn.
  4. Snijd in de tussentijd lange slierten van de courgettes met behulp van een spiraalsnijder.
  5. Schep de courgettenoodles door het gerecht en laat 1-2 minuten mee garen. Bak de noodles niet te lang mee omdat ze anders te zacht worden en veel vocht verliezen.
  6. Garneer met de koriander en serveer met bakbanaanchips.
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Kookexpert.nl.

Spicy Garnalencurry met Courgetti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.