Bakbanaanchips

Bakbanaanchips – met kookfilmpje!

Bakbanaanchips-2

Misschien is het je wel eens opgevallen dat ik best vaak recepten met groene bakbananen maak. Ik vind ze nu eenmaal echt heel erg lekker, je kunt er echt alle kanten mee op in de keuken én ze zijn nog gezond ook. Ik ben dus fan!

Maar hoe bereid je zo’n groene bakbanaan nu eigenlijk?? Kun je deze gewoon pellen zoals een gewone banaan en wat doe je er mee wanneer de schil er eenmaal af is? Dat laat ik je precies zien in onderstaand filmpje, en ik maak er dan ook meteen mijn favoriete gerecht mee!


Dit is mijn allereerste kookfilmpje dus ik ben erg benieuwd wat je er van vindt! (zoals je ziet voel ik mezelf nog niet heel gemakkelijk voor de camera, maar oefening baart kunst zullen we maar zeggen..)

Natuurlijk wil ik nog wel vaker een kookfilmpje gaan maken en daar mag jij me bij helpen! Welk gerecht wil je dat ik de volgende keer op video laat zien?? Vertel het me hieronder in de reacties en wie weet is dat het onderwerp van het volgende filmpje!

Heb je nu wel zin gekregen in meer recepten met bakbanaan? Hieronder heb ik er een paar voor je op een rijtje gezet.

Comments 29

  1. Leuk om te zien!! Ik maak zelf vaak chips van bakbanaan door ze met een mandoline heel dun te snijden en te frituren in kokos/palm olie. Daarna bestrooien met zout, knoflookpoeder en paprikapoeder! Yummiee

  2. Wat een super leuk filmpje. Ik heb al vaker bakbananen overwogen, maar nu ik jouw filmpje heb bekeken ga ik toch een poging wagen. En je doet het goed hoor, op film 😉

    1. Post
      Author
  3. Leuk filmpje moet je zeker vaker doen.
    ik hoorde van verschillemde kanten dat bakbanaan niet zo lekker is. Maar ik ga het zeker proberen.

  4. Leuk gedaan, ben nieuwsgierig naar je toekomstige filmpjes Marinka!!
    Zie jij trouwens de bakbanaanchips als snackje tussendoor of als (onderdeel van) een volwaardige maaltijd??

    1. Post
      Author
  5. ik ben slechthorend en kan dus niet alles goed verstaan in je filmpje…..misschien een tip voor bij post op FB ook het recept uitgeschreven? Dus vraagje….hoe lang moet de banaan bakken?

    1. Post
      Author
  6. Hartstikke goed gedaan, en op mij kwam je echt niet ongemakkelijk over!! Goed en kan alleen maar beter worden 🙂
    En die bakbanaan ga ik zeker proberen!

  7. Leuk om het zo te zien in een filmpje, ziet er gezelliger uit dan een recept met plaatje, met een beetje fantasie ruik je het zelfs! Misschien als tip zodat ook Katja het goed kan volgen: het recept er naast of er onder plaatsen, of met een linkje erbij naar het recept.
    Ik heb nog wel een vraag: onrijp fruit is slecht voor je lichaam. Geldt dat niet voor onrijpe bakbananen?

    1. Post
      Author
  8. Wat een leuk filmpje van de bakbanaan! Heel duidelijk. Dank je wel.
    Ik heb een vraag over de bak- en banaan in het algemeen.
    Wordt je nu juist niet dik van bananen?

    Ik zou ook graag van je weten of je een vervanger weet in de gerechten met ei.
    Ik mag namelijk geen ei.

    1. Post
      Author

      Nee, van bananen word je niet dik 🙂 Dik worden we alleen van veel geraffineerde suikers, geoxideerde vetten, chemicaliën en veel te weinig beweging.
      Google maar eens op ‘paleo egg replacement’ en dan kom je al een hoop info tegen over het vervangen van eieren.

    1. Post
      Author
        1. Post
          Author

          Ja dat kan wel, maar ik vind ze zelf het lekkerste wanneer ze vers zijn. Als je heel dunne plakjes snijdt en er echt krokante chips van maakt dan blijven ze langer goed én lekker na het bakken.

  9. Pingback: Oosterse dipsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.