Victoriabaars met Macadamia korst

Victoriabaars met Macadamia korst

Victoriabaars met Macadamia korst

Bij het bedenken van een nieuw recept voor mijn blog schoot me ineens een recept te binnen over witvis met een korst van macadamianoten. Het klonk zo lekker, dus besloot ik een poging te wagen en ook zoiets te maken.

Voor dit gerecht is het wel lekker om een stevige witvis te gebruiken; toevallig kwam ik victoriabaars tegen. Voor dit gerecht kun je natuurlijk ook prima andere soorten vis gebruiken, het is maar net wat je lekker vindt, wat je kunt vinden of wat je toevallig in huis hebt.

De korst bestaat uit macadamianoten, basilicum, limoen en knoflook, een combinatie die echt perfect bij vis past. Kruidig, fris, maar niet te zwaar.

Door de victoriabaars met macadamia korst vervolgens in de oven te bakken, blijven de filets mooi heel en brandt de korst niet aan, ideaal! Heerlijk met een groene salade en geroosterde zoete aardappeltjes.

Victoriabaars met Macadamia korst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • Victoriabaars - 2 filets, ca. 200 gram per stuk
  • Macadamianoten - 100g, rauw, ongezouten
  • Knoflook - 1 teen, gepeld
  • Limoen - 1, sap en rasp
  • Basilicum - 10g, vers
  • Zout - ½ tl
  • Olijfolie - 2 el
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. Leg de visfilets in een ovenschaal.
  3. Maak de korst door in een foodprocessor de macadamianoten met de knoflook, limoensap en -rasp, zout en olijfolie fijn te malen. Pulseer de basilicum er als laatste doorheen.
  4. Verdeel de korst over de vis en druk deze stevig aan.
  5. Bak de vis in de oven in ca. 15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) gaar en de korst goudbruin.
  6. Serveer met groenten naar keuze en eet smakelijk!
 

Comments 1

  1. Wat een lekker korstje zeg!
    We hebben kabeljauwfilet gebruikt en als groente schorseneren uit ons groentepakket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.