Een geschikt tussendoortje voor kinderen (of jezelf..) vinden valt niet altijd mee. Vooral wanneer het makkelijk en snel moet zijn. Met deze appel sandwich heb je beide: snel klaar, heel makkelijk en natuurlijk lekker. Misschien heb je alle ingrediënten zelfs al in huis!
Je kunt met de appel sandwich eindeloos mee variëren. In plaats van notenpasta, kun je ook kiezen voor tahin (sesampasta) of een andere zadenpasta. Ik deed er een extra lekkere verwennerij als topping op: gesmolten chocolade en wat kokosrasp. Ik kies het liefst voor een zo puur mogelijke chocolade, tussen de 72% en 99% cacao. Dit bevat een stuk minder suiker en in combinatie met de appel is het zoet genoeg.
Leef je vooral lekker uit met toppings (of extra vulling) die jij lekker vindt. Rozijntjes, gojibessen, gehakte noten, muesli, een snuf kaneel… Je kunt er alle kanten mee op.
Geniet ervan!
- 1 appel
- 2-3 el notenpasta naar keuze
- Optioneel: gesmolten chocolade
- Optioneel: kokosrasp
- Was de appel, verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor.
- Snijd de appel vervolgens in 6 dunne plakken met behulp van een scherp mes.
- Besmeer 4 van de plakken met notenpasta en maak hiervan 2 stapeltjes.
- Dek af met een onbesmeerde plak appel.
- Besprenkel eventueel met wat gesmolten chocolade en/of kokosrasp.