Snelle Lunchsalade met Vijgen en Zalm

Snelle Lunchsalade met Vijgen en Zalm

Snelle Lunchsalade met Vijgen en Zalm

Laatst besloot ik een verrassings-picknick voor mijn man te organiseren. En zoals dat soms gaat bedacht ik dat echt heel erg last-minute, de avond van tevoren. Dus ik ging snel naar de supermarkt om wat ingrediënten bij elkaar te zoeken om er thuis iets lekkers van te maken. De salade die ik uiteindelijk maakte was zó lekker en makkelijk, dat ik ‘m ook maar even op de foto heb gezet voor de site.

Paleo to go!

Een salade als deze is ideaal om mee naar je werk te nemen. Binnen 10 minuutjes zit deze in je lunchtrommel (op zoek naar een leuke lunchtrommel? In mijn webshop vind je er een heleboel!) en eenmaal op je werk kun je er heerlijk van smullen.

Verse vijgen zijn natuurlijk niet altijd in het seizoen, maar als je die niet kunt vinden kun je er ook een ander soort fruit doorheen doen. Denk aan mango, appel, peer, perzik, nectarine, waar je maar zin in hebt eigenlijk.

Snelle Lunchsalade met Vijgen en Zalm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 150g geraspte rode biet (rauw)
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 4 verse vijgen, in partjes
  • 100g gerookte wilde zalm
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el citroensap
Bereiding
  1. Bak de plakjes ontbijtspek krokant in de oven of koekenpan en laat eventjes afkoelen.
  2. Verdeel de rode biet, komkommer, vijgen en zalm over 2 borden (of lunchtrommels) en besprenkel met olijfolie en citroensap.
  3. Verkruimel de plakjes ontbijtspek boven de salades.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *