Happiness Salad Bowl

Happiness Salad Bowl – Exclusief recept uit Paleo Magazine

Happiness Salad Bowl

UPDATE 13/9/2016: Onderstaande aanbieding voor Paleo Magazine is niet meer geldig. Dit betreft het nummer van juni 2016. (onderstaand recept is echter wel heel lekker!)

Heb je ‘m al gezien in de winkels?? Paleo Magazine is vanaf VANDAAG verkrijgbaar!! Zo’n spannend moment altijd. Nouja, dit is de tweede keer dat ik het blad samen heb mogen stellen en ik word elke keer zo gelukkig van het eindresultaat. Een mooi (en betaalbaar!) blad helemaal vol met recepten en leuke, interessante artikelen.

Je kunt het blad meteen bestellen in deze webshop dan wordt ‘ie lekker bij je thuis bezorgd. (maar het blad ligt uiteraard ook in de winkels)

Dit is een van de recepten die ik speciaal voor het nieuwe nummer van Paleo Magazine heb gemaakt en deze wilde ik echt even met je delen. Soms heb je namelijk zo’n maaltijd waar je gewoon van kunt blijven eten. Waarbij je het oprecht jammer vindt dat je op een gegeven moment gewoon VOL zit en je echt niet meer op kunt.

Dit was zo’n maaltijd. Een grote kom vol lekkers.

Een schaaltje vol geluk, en daarom noem ik dit dus een Happiness Bowl! Alleen die kleurtjes al, daar word je toch helemaal blij van?

Mocht je nog steeds niet overtuigd zijn dat gezond eten ook lekker kan zijn, dan daag ik je uit om deze salade te proberen. Het is even wat werk om ‘m te maken, maar ach je maakt meteen 4 porties tegelijk en dat betekent waarschijnlijk dat je nog wat over houdt voor een volgende maaltijd. Wel zo handig, want waarom zou je vaker koken dan nodig is?

Dat brengt me ook op een ander idee trouwens, ik ben sinds deze week de restjes groente aan het opsparen in de vriezer. Restjes die ik normaal weg zou gooien, maar die echt wel eetbaar zijn. Denk aan de stam van de broccoli en de bloemkool. De blaadjes van de bloemkool. Kapjes van de courgette, restje bloemkoolrijst, enzovoorts. Alles gaat in een grote bak in de vriezer en wanneer hij vol is ga ik daar een lekkere groentesoep van maken.

Nu ik daar mee bezig ben zie ik ook direct hoeveel ik eigenlijk weggooi. Zó zonde! Als ik dan toch voor die dure biologische groente heb betaald kan ik er maar beter alles van gebruiken 😉

Hoe dan ook, hieronder vind je het recept voor deze superlekkere salade. Zoals je op de foto kunt zien heb ik er gekruide chufa’s overheen gedaan, dat hoeft niet, maar ze maken de salade wel extra lekker. Het recept daarvoor vind je ook in Paleo Magazine.

Wil jij Paleo Magazine ook bestellen met daarin nog heel veel meer lekkere recepten? Dat kan via deze link!

Happiness Salad Bowl
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 kleine pompoen, in parten
  • 1 el kokosolie, vloeibaar
  • ½ tl zout
  • 1 granaatappel
  • 400g gerookte (biologische) kipfilet, in blokjes
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • sap van 1 citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wrijf de broccoli en pompoen in met kokosolie en verdeel de groenten over de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar.
  3. Maal in de tussentijd de bloemkoolroosjes tot 'rijst' met behulp van een foodprocessor of blender.
  4. Halveer de granaatappel en tik de pitjes eruit.
  5. Verdeel de bloemkoolrijst over 4 borden en verdeel er vervolgens de geroosterde broccoli en pompoen overheen, en daarna de granaatappelpitjes, gerookte kip en verse koriander.
  6. Besprenkel met olijfolie en citroensap.
  7. Garneer eventueel met gekruide chufa's.
Tip: Heb je restjes? Doe deze dan in een bakje in de koelkast, dit is ideaal om een andere dag mee te nemen als lunch!
     

    Comments 9

    1. Goedemorgen,

      Dat ziet er lekker uit, maar wat zijn die kleine bruine bolletjes? Dat haal ik niet uit het recept.

      Groet, Zita

      1. Post
        Author
    2. Beste Marinka,
      Kunnen echt die witte blaadjes van de bloemkool (deze die zo juist onderaan de roosjes vastzitten aan de stam ook gegeten worden) ? Indien ja, dan is dat fantastisch. Gedaan met peuzelen dus om die ervan te doen. Ik dacht dat die eraf moesten bij het schoonmaken van de bloemkool. De stammetjes gebruik ik, maar doe er wel het buitenste harde schilletje af en misschien is dat wel ook niet nodig. Alles tesamen dus een grote tijdsbesparing. Als ik het goed begrijp kan men gewoon een bloemkool in 2 of 4 delen snijden, wassen en direkt klaarmaken ? (Het spreekt vanzelf dat evtl. kleine beschadigingen uiteraard weggesneden worden).
      Kunt U ons raad geven ?

      Met vriendelijke groet,
      Christiane

      1. Post
        Author
    3. hoi Marinka,
      ik vind jouw idee om restjes van de groente niet weg te gooien maar voor de soep te bewaren echt briljant!
      precies zoals je zegt zonde om weg te gooien en je hebt er ook voor betaald, ik ga het idee opvolgen, dank je,
      groet, Anneke

      1. Post
        Author
    4. Hoi Marinka,

      Even een vraag, ben de wanhoop nabij…
      Worstel ons al 2 jaar door ons nieuwe manier van eten. Maar nu krijg ik steeds meer last van uitslag en jeuk/exceem aan mijn handen.
      Van avocado, courgette, komkommer, paprika, tomaat etc er komt steeds meer bij (pijn maag gekleurde ontbijtsalade ei aardbeien,)en weet nu even echt niet meer hoe verder.

      Groetjes,

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.