Kalkoengehaktballen met courgette spaghetti

Kalkoengehaktballen met courgette spaghetti

Biologisch kalkoenvlees is meestal net wat goedkoper dan biologische kip, bovendien heeft het een net iets meer uitgesproken smaak. Een goede reden om vaker kalkoen te eten dus! Deze gehaktballetjes zijn makkelijk en snel te maken, het kalkoenvlees gaat in de foodprocessor en vervolgens hoef je er alleen nog even met de hand wat balletjes van te vormen. De kerriesaus geeft er natuurlijk nog meer smaak aan; heerlijk bij courgette spaghetti!
Courgette spaghetti kun je op verschillende manieren maken, maar de meest snelle en gemakkelijkste manier is toch echt de spiraalsnijder. Je zet de courgette erop, draait aan het apparaat en binnen een minuut is je spaghetti klaar. Ik dacht altijd wel zonder zo’n ding te kunnen (wéér een keukenapparaat..) maar vorig jaar besloot ik er toch een te kopen. Inmiddels kan ik niet meer zonder!

Kalkoengehaktballen met courgette spaghetti
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 300g kalkoenvlees, in blokjes
  • 1 bosui, in ringen
  • 4 el verse koriander
  • 1 tl komijnzaad
  • peper en zout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 el citroensap
  • 2 courgettes
  • 1 el kokosolie
  • 2 el sesamzaad
Bereiding
  1. Combineer kalkoen, bosui, koriander, komijnzaad en wat peper en zout in de foodprocessor en maal fijn tot een kleverige massa.
  2. Vorm ca. 8 gehaktballetjes van het mengsel en leg apart op een bord.
  3. Snijd de uiteinden van de courgettes af en draai met behulp van een spiraalsnijder tot spaghetti.
  4. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui aan. Voeg gehaktballen toe en bak deze rondom bruin.
  5. Schenk kokosmelk in de pan, en roer kerriepoeder, korianderzaad en citroensap door de saus. Breng aan de kook.
  6. Laat de saus ca. 5 minuten indikken en de gehaktballen verder doorgaren. Schep de courgette spaghetti er vervolgens snel doorheen en bak deze nog 1-2 minuten mee.
  7. Garneer met sesamzaad.
 

Comments 1

  1. Ik heb dit gemaakt voor mijn man en kinderen en het was een succes. Alleen heb ik de courgette éérst roergebakken, toen in een zeef uit laten lekken. Zo raak je veel vocht kwijt wat anders de saus. naar mijn idee, te dun zou maken. Op het laatst de courgette weer meewarmen. Voor Herhaling Vatbaar!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.